Nieoficjalna strona Macieja Zembatego już nie w budowie zaprasza! https://zembaty.poszepszynscy.info - nowy adres! Za to treść stara.Nie ma powodu do niepokoju...
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Nie jest łatwo się wysadzić beczką z prochem, jak się do wieka beczki nie doskoczy. dlatego Wołodyjowski musiał poprosic Ketlinga, któremu po utracie Kurlandów i tak było wszystko jedno
Tak BDW to Ketling dostał spady po małym rycerzu, gdyż do Krzysi najpierw smolił cholewę Michał W., a potem z odzysQ Ketling ją miał. To mu się przyjaciel płonącą żagwią na prochy rzuconą odwdzięczył.
Co do "edytuj" to ja poniał, że jak piszę co myślę, a myślę co widzę, a widzę co piszę (i się koło zamyka) i już poślę w pierona, a uzupełnić bym chciał, to albo czekam aż ktoś coś napisze, by mi Wichura nie odstrzelił łba z er-gie-pe-panca, jak to sobie w zyczaju miał robić ...
Ehhh, za komuny, to były okrutne legitymowania.
Rok 1986,biegnę z kolegą w środku nocy przez przejście dla pieszych na czerwonym świetle (samochodów ani śladu) żeby złapać ostatni autobus z centrum do domu.A tu jak z podziemi 2 niebieskich panów.-A dokąd to tak się śpieszymy?Dokumenciki jakieś mamy?-(fasiol)-Nie mamy-No to idziemy-(fasiol)-No to idźcie I tak ojciec musiał mnie z komisariatu odebrać.
Ja wtedy miałem 13 lat i jeżeli się włóczyłem w nocy, to siedziałem na krzesełku z książką pod sklepem rzeźniczym. od 18:00 do 4:00 rano. Wtedy zmieniała mnie matka, a ja szedłem do domu spać. Się potem parówki jadło, jak król najprawdopodobniej.
..... ewentualnie grając na papierze lub na piasku w River raid.
Cytat: wichura1 w 06 Listopada 2007, 22:28:25Ja wtedy miałem 13 lat i jeżeli się włóczyłem w nocy, to siedziałem na krzesełku z książką pod sklepem rzeźniczym. od 18:00 do 4:00 rano. Wtedy zmieniała mnie matka, a ja szedłem do domu spać. Się potem parówki jadło, jak król najprawdopodobniej. To musiałeś mieć miejsce w kolejce pod latarnią, chyba że miałeś zestaw do czytania (lampa naftowa tudzież kaganek oliwny - oba zasilane olejem rzepakowym sześciokrotnie użytym do smażenia pączQF i ryb, bo skąd w tamtych czasach nafta lubo oliwa z oliwek, albo inne piwo z piwonii )
Cytat: Cezarian w 07 Listopada 2007, 08:55:56..... ewentualnie grając na papierze lub na piasku w River raid. A nie w Wyścig pokoju? Muka