Ankieta

czy przyjedziesz na I spotkanie ze współstwórcą ?

na pewno
0 (0%)
najprawdopodobiej
3 (42.9%)
raczej tak
0 (0%)
chyba
1 (14.3%)
niestety nie
1 (14.3%)
chyba drugie?
2 (28.6%)

Głosów w sumie: 5

Autor Wątek: 1sze spotkanie ze współstwórcą  (Przeczytany 39589 razy)

Offline andrzej74

• Hydraulik
  • Zaawansowany Bułczarz
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +9/-11
Odp: 1sze spotkanie ze współstwórcą
« Odpowiedź #90 dnia: 03 Stycznia 2008, 16:27:45 »
Nie chcę nikogo zasmucać bez potrzeby, ale mam silne podejrzenie, że Zembacz jest duchowo aktualnie w takich psychodelicznych sferach pozaziemskich, że wymaganie od niego by się umówił konkretnie na spotkanie i takież spotkanie odbył jest... no po prostu macie wymagania, kochani.
Poszepszyńskich na mp3 można znaleźć na http://chomikuj.pl/Neomatrix

Offline Bruxa

• ^,..,^
  • Pierdziel
  • Kombatant Wojny Rosyjsko-Japońskiej
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-65535
  • ja tu tylko sprzątam...
« Odpowiedź #91 dnia: 05 Stycznia 2008, 12:32:53 »
Nie wiem, w jak odległych rejonach świadomości jest aktualnie Maciek, pytanie czy jest tam jakkolwiek dostępny? A może spróbować przez sekretarkę? Gdzieś miałam numer na stacjonarny... Poszukam i przekażę deepowi, jak się objawi na gadu. Dlaczego sama nie zadzwonię? Bo nie chcę robić zamętu, deep zaczął temat i on wie najlepiej w jakim miejscu rozmowy stanęły. Lepiej, jeśli komunikacją zajmuje się jedna (kompetentna) osoba na raz.

Tak czy owak, za późno już na organizację jakiegokolwiek spotkania na jutro. Szkoda. Ale... Obiecałam, że przyniosę coś na spotkanie, a skoro nie mogę tego wręczyć osobiście, posłużę się chomikiem.  Nie, niestety nie jest to słynny już dziesięciopak Budvara, takich rzeczy się nie powierza chomikom. Ale mam nadzieję, że podziała równie rozweselająco  ;D
http://chomikuj.pl/Dufalka
Zachomikowałam w folderze poszepszynscy, ale pozostałe foldery też nie są pozamykane. .

PS: Nie ukrywam, że jedną z motywacji do popełnienia tego co popełniłam były ostanie wywrotki forum. Ja wiem, że są (?) back-upy, ale...
« Ostatnia zmiana: 05 Stycznia 2008, 12:57:51 wysłana przez Bruxa »
Rude and not ginger

Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak.

Stefan

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 05 Stycznia 2008, 15:02:47 »
Tak czy owak, za późno już na organizację jakiegokolwiek spotkania na jutro. Szkoda. Ale... Obiecałam, że przyniosę coś na spotkanie, a skoro nie mogę tego wręczyć osobiście, posłużę się chomikiem.  Nie, niestety nie jest to słynny już dziesięciopak Budvara, takich rzeczy się nie powierza chomikom. Ale mam nadzieję, że podziała równie rozweselająco  ;D
http://chomikuj.pl/Dufalka
Zachomikowałam w folderze poszepszynscy, ale pozostałe foldery też nie są pozamykane. .
Stefan jest pod wrażeniem.

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-32
  • Ja tu tylko bałaganię...
« Odpowiedź #93 dnia: 05 Stycznia 2008, 15:54:37 »
Pod wrażeniem? ja jest pod mażeniem, pod ważeniem, pod zbliżeniem, pod nadwyraz-nadpodziw-nadludzkim-najszczękoopadwszym-najpochyleńszym-nadwyraz-naddwawyrazy-nadtrzywyrazy...zresztą niepotrafię tak mnożyć wyrazów, jak bym chciał.
Waćpanna zagoniłaś mnie do okresu przed naszo-erowego. I to dobrze przednaszoerowego.
Podziw, podziw, nad podziwami.
Dziw-to, dziw-to nad dziw-to-wami.
« Ostatnia zmiana: 05 Stycznia 2008, 19:43:40 wysłana przez Cezarian »
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Offline Bruxa

• ^,..,^
  • Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #94 dnia: 05 Stycznia 2008, 15:58:16 »
Stefan jest pod wrażeniem.

Bruxa jest pod wrażeniem - taki komplement od Stefana   :)

Ale nie wbiję się w próżność, bo w końcu nie ja jestem autorem tego wiekopomnego dzieła... Co najwyżej w niewielkim stopniu. Starałam się oddać wszystkim sprawiedliwość (a Cezarianowi co cesarskie), jeśli coś gdzieś pokitrałam, proszę o konstruktywne uwagi, zrobimy wydanie drugie poprawione.
Kilka uwag do wydania pierwszego. Za cezurę przyjęłam koniec 2007 roku - forum stale się rozwija a gdzieś trzeba było postawić kropkę (swoją drogą, nie ułatwialiście mi ostatnio pracy, co mi się wydawało, że już koniec, to wyskakiwała kolejna niespodzianka  ;) ).
Oparłam się głównie na zasobach nowego forum, wychodząc z założenia, że najważniejsze fragmenty starego już tu przenieśliśmy. Jak znajdę czas na przejrzenie tego, co zostało na starym, to być może powstanie suplement. (To nie była wiążąca obietnica  ;) )
Dobór treści był całkowicie subiektywny. Starałam się jedynie unikać bieżączki i polityki, bo to się szybko dezaktualizuje, zresztą stanowi margines zjawiska, które chciałam uchwycić.
Kolejność utworów nie ma znaczenia, wklejałam jak mi się przypomniało, a potem nie chciało mi się przenosić.

Zwróćcie uwagę, że tyle naprodukowaliśmy w niewiele ponad rok. Jak utrzymamy ten poziom tempa i jakości, to może za rok powstanie kolejny tom?

Edit: jeszcze jedno - tekst był planowany do druku (a nie do PDFa), ale teraz to se sami drukujta...
« Ostatnia zmiana: 05 Stycznia 2008, 16:02:28 wysłana przez Bruxa »
Rude and not ginger

Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak.

Stefan

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 05 Stycznia 2008, 18:11:47 »
Jakby ktoś nie wiedział co to jest masowość, wdzięk i bezpretensjonalność, to to jest właśnie to. Nie lubię się podpierać Młynarskim, no ale kto lubi ;)

Offline Bruxa

• ^,..,^
  • Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: 05 Stycznia 2008, 19:10:03 »
Bo ja jestem śliczna i liryczna, romantyczna jestem też jak magistrala BAM...  ;D
Podpierając się OT.TOnem dalej:
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam...
Rude and not ginger

Offline Bluesmanniak

• ZOMOwiec
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-4
« Odpowiedź #97 dnia: 05 Stycznia 2008, 19:53:54 »
jeeeeeej! pewnie zarwałaś cała noc sylwerstrową?
a teraz radzę pójść na badania kontrolne, bo to przecież musiało sie jakoś odbić na zdrowiu, najprawdopodobniej, psychicznym, tyle godzin z tak oryginalnym materiałem... współczuję rodzinie i kotu  ;)

Offline Bruxa

• ^,..,^
  • Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #98 dnia: 05 Stycznia 2008, 20:14:54 »
jeeeeeej! pewnie zarwałaś cała noc

Ba, niejedną... Chociaż akurat nie sylwestra. Ale to akurat wielka frajda była.

musiało sie jakoś odbić na zdrowiu, najprawdopodobniej, psychicznym

I tam, zdrowie, akurat, psychiczne to mnie się już chyba szczególnie pogorszyć nie może...  ;)

Kot pomagał jak mógł, za co został uhonorowany wpisem do stopki redakcyjnej. Chociaż akurat wiem, że wolałby wątróbkę  ;D

Edit: i jeszcze jeden cytat mnie się ciśnie: "Z kogo się śmiejecie? Z samych siebie się śmiejecie!" Chociaż nie wiem, czy akurat to autor miał na mysli  ;)
« Ostatnia zmiana: 05 Stycznia 2008, 20:32:52 wysłana przez Bruxa »
Rude and not ginger

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-32
  • Ja tu tylko bałaganię...
« Odpowiedź #99 dnia: 05 Stycznia 2008, 22:15:18 »
Tak sobie pomyslałem, że trza by antologię (o ile autorka się zgodzi) zrucić bezpośrednio na stronę RP. Albo jako osobny link obok tfurczosci, albo dodać do działu o tfurczości (jakby była ankieta, to ja głosowałbym za tym rozwiązaniem).
Co do Bruxy, to ja się także zastanawiam, jak tą antologię zniósł, ale nie kot, tylko mąż...
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Offline Leon74

• Łebmajstrowy
  • Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-2
  • Ja tu tylko nic nie robię...
    • Rodzina Poszepszyńskich Łebsajt
« Odpowiedź #100 dnia: 05 Stycznia 2008, 22:52:02 »
Tak sobie pomyslałem, że trza by antologię (o ile autorka się zgodzi) zrucić bezpośrednio na stronę RP. Albo jako osobny link obok tfurczosci, albo dodać do działu o tfurczości (jakby była ankieta, to ja głosowałbym za tym rozwiązaniem).
Co do Bruxy, to ja się także zastanawiam, jak tą antologię zniósł, ale nie kot, tylko mąż...

To jest świetnie zrobiony pdf, więc można zamieścić tylko link na stronie (oczywiździe można wysłać ten plik na nasz serwer, wszystko jedno).
Zrobię to, gdy tylko dostanę hasło do FTP :)

Przy okazji dziękuję Bruxie za świetne opracowanie graficzne reklamy "Mordodarłoxa", właśnie coś takiego miałem na myśli, tylko u mnie zdolności plastycznych brak ;D
Obsesja destrukcyjna dezawuuje krańcowość.

Offline Bruxa

• ^,..,^
  • Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #101 dnia: 05 Stycznia 2008, 23:29:14 »
Nie, nie, nie, i jeszcze raz nie. Nie autorka, tylko pani redaktor (witam, witam wieszcza;)
Mąż, jako pierwszy recenzent całości, został uhonorowany wpisem do stopki redakcyjnej. Chociaż jak go znam, to wolałby żonę off-line przez ostatni tydzień (za wątróbką nie przepada).
W ogóle polecam łaskawej uwadze stopkę i całą stronę zatytułową. Starałam się tam podać (prawie) wszystkich autorów Pleno Titulo. I jasno określiłam copyright. To po co mnie jeszcze głowę zawracać pytaniami o uprawnienia?  ;)

W kwestii technicznej - tego pliku raczej nie da się podlinkować, z chomikiem ten numer nie działa. Ale umieścić na stronie z naszego serwera - no problem. Wnioskuję, ze już został z chomika pobrany.  ;D
Rude and not ginger

Offline Leon74

• Łebmajstrowy
  • Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: 05 Stycznia 2008, 23:39:28 »
Da się podlinkować też z chomika, w każdym razie u mnie działa:
http://chomikuj.pl/Dufalka/poszepszynscy/Poszepszy*c5*84scy+antologia.pdf

« Ostatnia zmiana: 05 Stycznia 2008, 23:41:23 wysłana przez Leon74 »

Offline Bruxa

• ^,..,^
  • Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: 05 Stycznia 2008, 23:42:46 »
Bezpieczniej (?) chyba będzie z serwera, bo chomik nie jest wieczny. Mogę coś przez pomyłkę wykasować, albo przyjdą Men in Black i zdecydują, że to nielegalne...

Ale to akademickie dyskusje, zrobisz tak, jak będzie najlepiej.

BTW, co sie dzieje z Kotem?
Rude and not ginger

Offline Leon74

• Łebmajstrowy
  • Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #104 dnia: 05 Stycznia 2008, 23:49:13 »
Ja nic nie wiem :)
Na razie i tak nic nie zrobię, bo nie mam nowego hasła do poszepszynscy.info, najnowsze opowiadanie Toma oraz nasz wspolny odcinek są już dawno zrobione (kilka dni temu) i sobie leżą u mnie na dysku.
Proszę Deepa o nowe hasło (Zygfryd też, on chyba też ma już coś nowego do wysłania).