Autor Wątek: Najgłupsza reklama  (Przeczytany 71792 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Stefan

• Gość
Odp: Najgłupsza reklama
« Odpowiedź #90 dnia: 15 Października 2007, 15:12:59 »
W odpowiedzi na klimat (oraz by się nie odróżniać od reszty) melduję, że dopiero teraz zauważyłem, że Bruxa nie ma płci...

Offline 666

• Łeb-Majster
  • Młodszy Techniczny Telewizyjny
  • Kombatant Wojny Rosyjsko-Japońskiej
  • słoiki dżemu truskawkowego +669/-666
    • 4915610
    • Maciej Zembaty - strona nieoficjalna
« Odpowiedź #91 dnia: 15 Października 2007, 21:24:06 »
Zdziwiłbym się gdyby miała.... ;)
nie graj ze mną...

Online Bruxa

• ^,..,^
  • Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-65535
  • ja tu tylko sprzątam...
« Odpowiedź #92 dnia: 15 Października 2007, 21:44:58 »
Ty się, Zygfryd, już raz na temat mojej płci wypowiedziałeś. I wystarczy. ;D
W odróżnieniu od was, chłopaki, nie muszę niczego nikomu udowadniać, wystawiając różne intymne znaczki na widok publiczny.
Toż z mojego avatara kobiecy urok aż bije. I ta subtelność wypowiedzi... Każdy się od razu połapie (Zygfryda miłosiernie przemilczmy).   ;D
Rude and not ginger

Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak.

Stefan

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 15 Października 2007, 22:01:37 »
.. Każdy się od razu połapie (Zygfryda miłosiernie przemilczmy).   ;D
Bravo Yasiu!

Offline wichura1

• Hydraulik
  • Aktywny Bułczarz
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +5/-1
  • Mitsumaniak psiakość
« Odpowiedź #94 dnia: 15 Października 2007, 23:11:13 »
Yogi babu brawo Jasiu? :D
"...dobry rezerwuar a w pływaku dziura, a jak w pływaku dziura, to cały rezerwuar do wymiany.." ;D

Stefan

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 16 Października 2007, 13:47:28 »
Yogi babu brawo Jasiu? :D
Bravo Yasiu!

Offline ArcyCierń

• Po 2 złote od szcz...sztuki!
  • Hydraulik
  • Zaawansowany Bułczarz
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +8/-2
  • Zapraszam do Z.D.A.N. - laboratorium 3, klatka 2
« Odpowiedź #96 dnia: 16 Października 2007, 17:28:51 »
Chciałbym tylko dodać, że ten wątek sponsoruje liczba 1904 i zbitka literowa "bzdryłk".
"Sam Dziadek jest mysza!"

Offline christo4

• Nowy Bułczarz
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +0/-0
« Odpowiedź #97 dnia: 15 Stycznia 2008, 16:07:09 »
nie ma głupich wiadomości. Są tylko takie które mniej lub bardziej przeszkadzają w oglądaniu filmu.
Poza tym gdyby nie było reklam to upadło by piractwo, bo wiele osób nie chce oglądać filmu z przerwami i ściąga.

Online Bruxa

• ^,..,^
  • Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-65535
  • ja tu tylko sprzątam...
« Odpowiedź #98 dnia: 15 Stycznia 2008, 16:19:03 »
IMHO bywa i tak, że cały film ratują jedynie przerwy reklamowe - nareszcie się coś dzieje. Czy pan Zając uratuje pralkę którą zaatakował kamień? Czy ta plama da się sprać? Co się stanie ze spodniami wypranymi w zwykłym proszku?!?!? Dowiemy się już w następnym odcinku naszego ulubionego serialu pt Blok Reklamowy. Nie odchodźcie od odbiorników, wracamy po krótkiej przerwie na film...
Rude and not ginger

Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak.

Offline Baader

• Hydraulik
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +25/-2
« Odpowiedź #99 dnia: 15 Stycznia 2008, 20:27:33 »
IMHO bywa i tak, że cały film ratują jedynie przerwy reklamowe - nareszcie się coś dzieje. Czy pan Zając uratuje pralkę którą zaatakował kamień? Czy ta plama da się sprać? Co się stanie ze spodniami wypranymi w zwykłym proszku?!?!? Dowiemy się już w następnym odcinku naszego ulubionego serialu pt Blok Reklamowy. Nie odchodźcie od odbiorników, wracamy po krótkiej przerwie na film...

Nie wiem czy wspominałem, ale mając w czasach złamanej dolnej kończyny ograniczone pole aktywności, poza czytaniem i oglądaniem tiwi, sporządziłem sobie z nudów "mapkę" reklam w funkcji czasu dla pewnej popularnej stacji (nazwę stacji znanej z programu propagującego powszechny i dobrowolny podatek od naiwności litościwie przemilczmy). Z dokładnością do 2 - 3 minut można było "w ciemno" przerzucić przekazior na inny kanał, a w odpowiedniej chwili z powrotem. Nosiłem się i z zamiarem lekkiej przebudowy pilota by robił to samoczynnie ale... w sumie po co? Szybko okazało się zresztą, że taki sprzęt już istnieje: jego działanie opiera się na zasadzie iż "jak są reklamy to logo stacji nima". :)
Hochsztapler pan jesteś panie starszy! Zwykły hoch... hochsztapler!!!

Offline 666

• Łeb-Majster
    • 4915610
« Odpowiedź #100 dnia: 15 Stycznia 2008, 20:33:38 »
Są takie nagrywarki, które nagrywają sam film, bez reklam. Polega to na tym, że reklamy jak się pojawią, to się robi głośniej. Czy coś, bo przecież jak się nagra, to i tak można przewinąć reklamy (albo jak wspomniała Bruxa przewinąć film, a obejrzeć reklamy). ;) ;D
nie graj ze mną...

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-32
  • Ja tu tylko bałaganię...
« Odpowiedź #101 dnia: 15 Stycznia 2008, 22:30:41 »
Zjawisko zaobserwowane przez Baadera jest moim zdaniem głębsze i to tak mocno głębokie, że zakrawa to na teorię spiskową. Otóż często w tym samym momencie pojawiają sie reklamy na stacjach zdawałoby się konkurencyjnych... Jako stary nieznoszacz reklam przełączam natychmiast kanał z wiadomym skutkiem...
Na szczęście są jeszcze kanały z abonamentem - z państwowym i prywatnym. Niestety, te z abonamentem państwowym wymyśliły nowy sposób i w trakcie filmu, którego przecież nie mogą przerwać wklejają już to zajawkę programu, a to coś podobnego. Jestem zdania, że prezes powinien być za każdą tego typu "wklejkę" rozstrzeliwany, aż do skutku...
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Offline Baader

• Hydraulik
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +25/-2
« Odpowiedź #102 dnia: 15 Stycznia 2008, 22:42:35 »
Otóż często w tym samym momencie pojawiają sie reklamy na stacjach zdawałoby się konkurencyjnych...

A to jest prawda. Nie jest wykluczona współpraca, swego rodzaju taktyka wilczego stada, osaczającego telekonsumenta (bo przecież nie widza, widz to jest w teatrze, w zasadzie!). Ale może to być też jedynie statystyka - skoro reklamy zajmują na oko 20 - 25 minut z każdej godziny (stosowna ustawa pozwala zdaje się na 15?) to trudno się na nie nie natknąć. Gwoli sprawiedliwości, trzeba przyznać, że wiele z reklam to małe arcydzieła filmowe :)

A różne paski, wstawki itp. faktycznie budzą chęć zarąbania kogoś tępym tomahawkiem. Szczególnie wkurza taki scrollowany paseczek z newsami na dole. Sposób zaadaptowany jest niewątpliwie z popularnego ponoć już w latach 50tych w bratnich USA przemysłowego tuczu kur: kura widząc przesuwającą się na taśmie karmę rozumuje, że może się ona zaraz skończyć i konsumuje bez opamiętania... Myślałem o zalepieniu tej części ekranu ale raz, że rzadko oglądam, dwa - że kawałek po kawałku trzeba by zalepić całość :)
Hochsztapler pan jesteś panie starszy! Zwykły hoch... hochsztapler!!!

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-32
  • Ja tu tylko bałaganię...
« Odpowiedź #103 dnia: 15 Stycznia 2008, 23:15:30 »
Dodajmy do tego inny genialny, "komercyjny" pomysł. Po reklamie należy podczas dalszej emisji filmu wyświetlić na pół ekranu informację, co też takiego aktualnie ogladamy.
Do tego dochodzi zbawcza dla społeczeństwa informacja od ilu lat można oglądać film. Podejrzewam, że w niektórych serialach chodzi o ilość lat ciagłej emisji.
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Offline 666

• Łeb-Majster
    • 4915610
« Odpowiedź #104 dnia: 16 Stycznia 2008, 00:29:37 »
No i jeszcze jeden, pożal się Boże, zabieg.Mianowicie przerywa się film reklamami, potem puszcza się zwiastuny filmów i... zamiast normalnie wrócić do seansu - znowu reklamy!

No a z tym "od ilu lat można oglądać", to są jajca - bo na przykład festiwal w Opolu od 12 lat. A co jak ktoś ma 'niedajboże' 11? Kóniec świata.
nie graj ze mną...