Autor Wątek: Embargo  (Przeczytany 32114 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Bruxa

• ^,..,^
  • Pierdziel
  • Kombatant Wojny Rosyjsko-Japońskiej
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-65535
  • ja tu tylko sprzątam...
Odp: Embargo
« Odpowiedź #150 dnia: 19 Października 2010, 16:41:50 »
Chleb  to można na zakwasie.
A drożdże o ile pamiętam, zawsze były.
To znaczy - samych drożdży jako takich w sklepie nie pamiętam. Ale pamiętam, że co i rusz któryś sąsiad drzwi wejściowe na olejno malował. Nic ponoć tak nie zagłusza aromatu wypędu jak olejna farba.
Niektórym to się te drzwi w końcu przestawały domykać  S:)
Rude and not ginger

Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak.

ankieta pedadoga

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: 19 Października 2010, 17:13:16 »
Chleb  to można na zakwasie.
A czy pędzenie kwasu chlebowego jest zakazane? Jeśli by było, to sprawiałoby mi to jeszcze większą przyjemność  8)

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-32
  • Ja tu tylko bałaganię...
« Odpowiedź #152 dnia: 19 Października 2010, 23:10:18 »
Podpiwek tak! Kwas chlebowy nie! Kwas cytrynowy 3xTak
A drzwi olejną farbą tylko na niebiesko, bo wtedy muchy nie lecą... do drożdży.
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Stefan

• Gość
« Odpowiedź #153 dnia: 06 Grudnia 2010, 10:21:09 »
Z dokumentów udostępnionych przez stronę rosyjską wynika, iż na pokładzie samolotu byli m.in. gen. Papała i Krzysztof Olewnik.
Co to obecności Jerzego Popiełuszki, to strona rosyjska nie potwierdziła jeszcze śladów DNA.

Online Bruxa

• ^,..,^
  • Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-65535
  • ja tu tylko sprzątam...
« Odpowiedź #154 dnia: 06 Grudnia 2010, 15:27:44 »
Potwierdzono wstępne doniesienia, że na pokładzie nie było Wielkiego Mistrza Ulryka von Jungingena. Mistrz nie zdążył na samolot, oficjalnym powodem miały być ważne sprawy jakie zatrzymały go w okolicach Tannenberga.
Nasuwa się oczywiste pytanie, komu na tym zależało? Nieoficjalnie dowiadujemy się, że palce maczali w sprawie Litwini.
Rude and not ginger

Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak.

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #155 dnia: 07 Grudnia 2010, 11:28:58 »
Wielki Mistrz, Popiełuszko, Papała, Olewnik, Benazir Bhutto, mój Boże, jak człowiek sie dowie, kto z tym Władkiem Sikorskim leciał i kto nie leciał, to od razu jest jasne, że ten przypadkowy wypadek nie może to być wynikiem przypadku. A kiedy ujawnią protokoły z ekshumacji rannych w wypadku.

Stefan

• Gość
« Odpowiedź #156 dnia: 07 Grudnia 2010, 12:02:54 »
Ale ja dalej się nie dowiedziałem, gdzie rozbijają się samolotu nadlatujące od wschodu.

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #157 dnia: 09 Grudnia 2010, 15:34:13 »
Ale ja dalej się nie dowiedziałem, gdzie rozbijają się samolotu nadlatujące od wschodu.

Bo na razie nie ma takiego miejsca. Kiedyjś rozbijały się o warszawę, ale wtedy (1920) na wschodzie nie było jeszcze prawie samolotów.

Obecnie rząd pracuje nad zorganizowaniem przetargu na miejsce katastrof samolotowych, przy czym nie ustalono dotychczas, czy takich miejsc będzie kilka, czy jedno. Musimy przewidzieć przynajmniej jedno miejsce dla katastrof awaryjnych, stwierdził przedstawiciel ministerstwa komunikacji, który ze wzgędu na przyszły tajny charakter przetargu pragnie zachować tajność, to znaczy anonimowość. Zawsze się może zdarzyć, że samolot wskutek awarii nie będzie mógł dolecieć do miejsca zaplanowanej katastrofy, zakończył.

Stefan

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: 12 Stycznia 2011, 16:28:08 »
Jak możemy się dowiedzieć z opublikowanego raportu, przyczyny katastrofy smoleńskiej tkwią już w momencie ustalania budżetu prezydenta na rok 2010 oraz wadliwą  konstrukcją samolotu Boeing, z którego korzystano przy projektowaniu Tupolewa.

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #159 dnia: 12 Stycznia 2011, 20:20:20 »
Konstrukcja samolotu Boeing była wadliwa zwłaszcza w momencie podchodzenia do lądowania. To znaczy zawsze była wadliwa, ale wtedy okazywała sie wadliwsza. Raport MAKu ujawnił także, iż nie była to pierwsza, lecz trzecia tego typu katastrofa tego samego samolotu. Co wiecej podczas wszystkich trzech wypadków samolot prowadził ten sam skład pilotów!

Premier w ramach programu "Tanie państwo to ja" przerwał wywczas w Dolomitach (włoskie) i zamówił za duże pieniądze samolot specjalny, aby jeszcze z jego pokładu wydać oświadczenie, iż raport MAKu jest wewnętrzenie sprzeczny. Skoro bowiem ci sami piloci po raz trzeci uczestniczyli w katastrofie na tym samym samolocie to nie mogli być niedoświadczeni! Powiedziałbym nawet, gdybym chciał być złośliwy, ale nie chcę - stwierdził premier - że żadna załoga Tu - 154 lub poprzedzających je Boeingów nie miała takiego doświadczenia w uczestniczeniu w katastrofach. Wszyscy pasażerowie o tym wiedzieli i to przesądza, że za tragiczne skutki katastrofy może odpowiadać tylko strona rosyjska. Oczywiście, nie obciążamy ich za to odpowiedzialnością mając na uwadze znakomitą i poprawiające się każdego dnia relacje z naszymi rosyjskimi partnerami, zakończył premier.
« Ostatnia zmiana: 14 Stycznia 2011, 16:31:20 wysłana przez Cezarian »

Stefan

• Gość
« Odpowiedź #160 dnia: 19 Stycznia 2011, 06:33:26 »
Znamy już prawdziwą przyczynę smoleńskiej katastrofy.
Otóż po dokładnych badaniach patomorfologicznych okazało się, że wszyscy  na pokładzie  zmarli na ostry przypadek świńskiej  grypy.
Kontrolerzy ze smoleńskiej wieży nie mieli nic z tym wspólnego.
W ogóle ich tam nie było, bo mieli przerwę na sprzątanie.

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #161 dnia: 19 Stycznia 2011, 15:20:34 »
Nieprawda, premier Sikorski, który także zginął w katastrofie lotniczej nie był chory na świńska grypę, bo nie mógł.

Stefan

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: 17 Lutego 2011, 16:12:09 »
Przyczyną katastrofy prezydenckiego Tupolewa był fakt, że pilotował go szympans, na pokładzie była małpa w czerwonym,  a presja passenger nr one spowodowała wyciek paliwa oraz korozję międzycząsteczkową.
To wyniki rosyjskiego śledztwa, które zostało dziś ogłoszone.
Na temat wypadku R. Kubica się nie wypowiadano.
Aha - i każdy na podkładzie to był pijak.
No i złodziej, bo wiadomo - każdy pijak to złodziej.
Prezydent zapowiedział, że.. a, to nie ten wątek S:)

Offline 666

• Łeb-Majster
  • Młodszy Techniczny Telewizyjny
  • słoiki dżemu truskawkowego +669/-666
    • 4915610
    • Maciej Zembaty - strona nieoficjalna
« Odpowiedź #163 dnia: 17 Lutego 2011, 16:19:11 »
Prezydent zapowiedział
Ale który i czyj prezydent?
nie graj ze mną...