Nie wiem co mnie dopadło, chyba jesień... W każdym razie postanowiłem uporządkować odcinki starych i nowych Przygód Radiowych Piratów znalezionych "u nasz", na ex ftp kabaret.pl i chomikach. Utknąłem na mieliźnie w mniej więcej takim punkcie:
- jest 1 (słownie: jeden) odcinek pierwszych Przygód Radiowych Piratów, (tzn tych, w których Maniek i Jędrek (bez Krzycha i BBB) podróżują po świecie, a pod koniec spotykają Bellę) więc nie ma czego porządkować (a i tak nie będzie to problemem bo ten cykl wydrukowany jest w książce "60 minut na godzinę" jako "Czarna flaga w kropki bordo"
- są 3 odcinki pozaziemskich przygód Mańka i Jędrka (po porwaniu przez Świrów). Nie wiem ile mogło być wszystkich ale bez wątpienia więcej. Nie wiem też czy jako "
Nowe PRP ukazywał się właśnie w/w czy n/w cykl.
- 30 odcinków kolejnego cyklu, w którym z piratami podróżują również pracownik Kowalewski, a od pewnego momentu również Bronisław Beton-Baton, a wśród nich:
5 początkowych odcinków "samodzielnych" tzn takich, których nie udało mi się powiązać fabułą z innymi
18 odcinków tworzących dosyć spójny ciąg (z jedną wyrwą pośrodku), opartych o wątek Ewy z bogatym tatusiem
2 kolejne luźne odcinki (umieszczam je dalej ponieważ pojawia się w nich już BBB, a i wg "poszlakowych numeracji" są później
5 odcinków tworzących kolejny spójny ciąg, a kręcących się wokół Virginii.
I co ja to miałem?...
Wszelkie dodatkowe informacje mile widziane
www.kalkomania.blox.pl