Poszłam za linkiem, poczytałam, i teraz siedzę w tramwaju na Woli i się chichram

Mam wizję kręgowego pola minowego na trawniku i eksplodujących kretowisk.
Mam to samo tyle e w pracy. Genialne to jest:
Pułapkę przestawić z pozycji nieuzbrojonej do uzbrojonej.Musi mieć diodkę i coś co robi BIP.... BIP.... po uzbrojeniu (oraz dwa kabelki o zbliżonym kolorze do przecięcia by rozbroić)
Efektem końcowym jest wystrzał części urządzenia, umieszczonej w tunelu. Jeśli po upływie 24 godzin sygnalizator wyłączył się - oznacza to, że urządzenie wystrzeliło. A ja "żem" głupi myślał, że słychać było huk i to decyduje? Aha, taki drobiazg: a jak jest rozwiązana kwestia masy przeciwbieżnej? Paski folii alu czy coś fajniejszego?
Jeśli po 2-3 dni sygnalizator nadal miga, należy zmienić kopiec. Sam sobie podchodź do niewypału, cwaniaczku. Saperów raczej wezwać...
Nigdy nie należy podłączać elementu wystrzałowego poza tunelem, ponieważ jego wystrzelenie na otwartej przestrzeni grozi zranieniem. To w pewnych sytuacjach zaleta. Był czas że wk... mnie niemożebnie Pan Wiertacz który fedrował za ścianą. Uzbroić, zostawić pod drzwiami, nacisnąć dzwonek i chodu. A potem:
Naprawdę nie wiem panie respi... aspirancie... Możliwe że coś pierdykło ale raz że miałem na łbie słuchawki a dwa że ten... to znaczy ten sąsiad cały czas hałasuje. Pułapka na kreta? Że na lampie? Bebechy? No co pan mówisz..."