DObrze znany jest nam odcinek , kiedy rodzina jedzie pociągiem do Ślepego Leona.
Niestety nie jest znany odcinek następny - nazwijmy go "Wizyta uślepego Leona - Kurza farma ?" wczoraj zapytałem o to Maćka. Okazuje się żę był wyprodukowany, ale niestety.. cenzura - trzsk prask i po wszystkim.
z przekazu Macieja wynika, że na farmie ślepego Leona był nieżle zorganizowany obóz pracy przymusowej..
niestety, szanse na odnalezienie tego odcinka są znikome.
Wynika to z tego, że odcinki były robione tylko w jednym egzemplkarzu. na 1 egzemplarzu łatwiej wykonywać cenzurę..
Widzę możliwość odnalezienia tego tylko w wypadku, gdyby cenzura nie zniszczyła, a tylko przejęła, i.. ukryła odcinek ?
albo jeśli ktoś robił kopię "dla siebie" ?
a może w pomieszczeniu nagrań był podsłuch, i zachowały się nagrania z podsłuchu ?
innych możliwości nie widzę ..
zresztą nawet jakby, to jak dostać się do takiego nagrania z podsłuchu z radia z 198x roku !?
heh. to niestety taczej scienne fiction
niestety, nie mam bladego pojęcia jak działała wtedy cenzura (jścałem wdydy w pieluchy), i co mogło się z tym dziać, ani do kogo się zwrócić, by się dowiedzieć... może IPN ?
jakby ewentualnie ktoś to miał (haha ha) to niech prześle nam łaskawie na maila co... ?