Autor Wątek: Najgłupsza reklama  (Przeczytany 71813 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • Kombatant Wojny Rosyjsko-Japońskiej
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-32
  • Ja tu tylko bałaganię...
Odp: Najgłupsza reklama
« Odpowiedź #225 dnia: 08 Grudnia 2008, 11:23:37 »
Dlaczego mi się automatycznie kojarzą głupie dowcipy o blondynkach klikających, ekhm, myszką? To chyba skutek przebywania w waszym towarzystwie  ;D
TaaaaK? W jakim Waszym? Ja na przykład przebywałem ostatnio w Waszym towarszystwie i nie udaję, że mi się nie nasuwają autorytety, to znaczy automatycznie głupie dowcipy o blondynkach.  ;D
Problem jednak pozostaje, czy szybka blondynka może kliknąć dwa razy myszką jednym kliknięciem?
Hmmm... Jako eksperymentator pokusiłbym się o małe doświadczenie... Akurat całkiem przypadkiem mam w pracy kamerę umożliwiającą filmowanie z dużymi prędkościami... Może nawet dołączylibyśmy do tego zapis termowizyjny... Całkiem ciekawy temat na kolejną pracę naukową... Tylko czy znajdzie się jakiś chętny blond-obiekt do badań? Proszę tylko o poważne oferty ;)
Blondynka się pewnie znajdzie, ale z szybkimi myszami może być deficyt.
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Online Bruxa

• ^,..,^
  • Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-65535
  • ja tu tylko sprzątam...
« Odpowiedź #226 dnia: 08 Grudnia 2008, 13:29:38 »
To ja, z braku warunków własnych, zgłaszam na ochotnika Tosię  ;D
Mnie brak przede wszystkim wykształcenia w kierunku technicznym... że o innych atutach nie wspomnę.
Rude and not ginger

Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak.

Stefan

• Gość
« Odpowiedź #227 dnia: 08 Grudnia 2008, 13:40:31 »
Się hermetyzuje (a nawet chermetyzóje) ten wątek  ;D

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #228 dnia: 08 Grudnia 2008, 15:11:35 »
To ja, z braku warunków własnych, zgłaszam na ochotnika Tosię  ;D
Mnie brak przede wszystkim wykształcenia w kierunku technicznym... że o innych atutach nie wspomnę.

Muszę zaprotestować!
Popieram gorąco kandydaturę Tosi, jednak nie rozumiem argumentacji Bruxy o braku atutów. Konkrety proszę, jaki brak, jakich atutuów powoduje wautowanie (watutowanie) Ciebie z doświadczenia? Brakiem wykształcenia w kierunku technicznym proszę nam tu oczu nie mydlić. Po pierwsze, jesteś genialnym samoukiem, po drugie, chyba nie do końca o wykształcenie tu chodzi. ;) Dobrze, że chociaż mamy Tosię. Z tego co wiem, to ona już od pewnego czasu pracuje nad jakimś tajemniczym schematem. Może to własnie jest schemat rozłożenia kierunków i momentów przyłożenia wektorów podwójnego klikania myszką jednym kliknięciem?

Tak na marginesie, to chyba nie możemy, niestety, w dzisiejszych czasach wykluczyć udziału mężczyzn w eksperymencie. Są bowiem liczne przykłady, że wielu mężczyzn, którzy z zawodu nie są kobietami, nabyli tę umiejętność wskutek wielu lat uciążliwych i uporczywych ćwiczeń, popartych osiągnięciami współczesnej medycyny. Przemawia także za tym wzgląd na stanowiącą ostatnio filar pluralistycznego społeczeństwa demokratycznego zasadę równości płci. Jak bardzo nie byłbym osobiście przeciwny tej koncepcji, zasada niedyskryminacji płci zmusza nas do zaakceptawania poglądu, że w eksperymencie klikania muszką (także na czas) powinni mieć prawo udziału również mężczyźni.

Od razu mówię, że ja udziału nie wezmę, ze względu na brak przede wszystkim wykształcenia w kierunku technicznym... że o innych atutach nie wspomnę.

No to już zapętliłem... ;D Pirlu, pirlu, a walizka...
« Ostatnia zmiana: 09 Grudnia 2008, 15:46:09 wysłana przez Cezarian »

Online Bruxa

• ^,..,^
  • Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-65535
  • ja tu tylko sprzątam...
« Odpowiedź #229 dnia: 08 Grudnia 2008, 17:39:06 »
Cezarze! No! Bo jeszcze co poniektórzy zaczną się zastanawiać skąd u ciebie tak zastanawiająco głęboka znajomość moich atutów...
Co do geniuszu w dziedzinie techniki, to co prawda przed chwilą naprawiłam szafę przesuwną zmieniając zwrot jej wektora entropii jednym kopnięciem (z półobrotu), ale pomogłam sobie soczystą klątwą, więc nie wiem, czy to nie narusza racjonalno-empirycznych podstaw tego eksperymentu.

Zaś z braku widocznego entuzjazmu ze strony Tosi trzeba się będzie odwołać do zasobów Rodziny... Panna Inga? Sylwia? Maryla? Tylko czy Maryla aby na pewno jest blondynką? U kobiety to zresztą mało istotne, bycie blondynką to stan przejściowy i łatwo osiągalny. Facet jednak miałby trudniej, chyba, że byłby genialnym samoukiem w tej dziedzinie  ;D
Chyba, że zgodzimy się, że podobnie jak New York, bycie blondynką is a state of mind...

w eksperymencie klikania muszką
Freudian slip of the... finger?
« Ostatnia zmiana: 08 Grudnia 2008, 21:20:31 wysłana przez Bruxa »
Rude and not ginger

Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak.

Offline Tosia

• kulturalna doktorantka bez nałogów
  • Hydraulik
  • Aktywny Bułczarz
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +36/-2
« Odpowiedź #230 dnia: 08 Grudnia 2008, 22:07:24 »
Ja jestem, czytam, ale boję się odzywać :]

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #231 dnia: 08 Grudnia 2008, 22:52:43 »
Cezarze! No! Bo jeszcze co poniektórzy zaczną się zastanawiać skąd u ciebie tak zastanawiająco głęboka znajomość moich atutów...
Znowu niezrozumienie! Chodziło mi nie o znajomość Twoich atutów, tylko o moją nieznajomość przyczyn Twojego twierdzenia o braku atutów.
Ha! Wybrnąłem?

Ja jestem, czytam, ale boję się odzywać :]
Śmiało Tosia, powiedz tylko słowo, resztę powiemy my. Nie będziesz się musiała męczyć. ;)

Stefan

• Gość
« Odpowiedź #232 dnia: 09 Grudnia 2008, 06:46:03 »
Pachnie.
Właśnie, czym to pachnie?
O jej!
Strach się bać.

Offline Ali

• ZOMOwiec
  • słoiki dżemu truskawkowego +46/-0
  • Im więcej wiem, tym mniej wiem...
« Odpowiedź #233 dnia: 09 Grudnia 2008, 10:09:05 »
Tak na marginesie, to chyba nie możemy, niestety, w dzisiejszych czasach wykluczyć udziału mężczyzn w eksperymencie. Są bowiem liczne przykłady, że wielu mężczyzn, którzy z zawodu nie są kobietami, nabyli tę umiejętność wskutek wielu lat uciążliwych i uporczywych ćwiczeń, popartych osiągnięciami współczesnej medycyny. Przemawia także za tym wzgląd na stanowiącą ostatnio filar pluralistycznego społeczeństwa demokratycznego zasadę równości płci. Jak bardzo nie byłbym osobiście przeciwny tej koncepcji, zasada niedyskryminacji płci zmusza nas do zaakceptawania poglądu, że w eksperymencie klikania muszką (także na czas) powinni mieć prawo udziału również mężczyźni.

Od razu mówię, że ja udziału nie wezmę, ze względu na brak przede wszystkim wykształcenia w kierunku technicznym... że o innych atutach nie wspomnę.

No to już zapętliłem... ;D Pirlu, pirlu, a walizka...
Rany boskie! Wymyślić taką wiązkę tekstową i to na poczekaniu? Czy kolega może u Wiecha praktykował?

Co do eksperymentu - ze względu na moje zdecydowanie techniczne wykształcenie poparte odpowiednimi stopniami naukowymi z chęcią wezmę w nim udział, ale jedynie w roli eksperymentatora, tzn. mogę trochę pofilmować... Potem skręcimy z tego serię filmów na DVD, dołączymy do naszej nowej gazetki w formie "gratisu", wypromujemy kilka ciekawych "myszek", no a potem kasy to już wystarczy na wykupienie całego archiwum Polskiego Radia, założenia Państwowego Instytutu Rodziny Poszepszyńskich, które będzie przyznawało granty na badania historyczne nad przeszłością Dziadka Jacka i niezależnie od IPN zbada resztę Rodziny... No i jak pomysł? Wchodzimy w to? Trzeba mi tylko podesłać kilka interesujących "myszek" na początek ;)
« Ostatnia zmiana: 09 Grudnia 2008, 15:45:39 wysłana przez Cezarian »
Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka, choć co do Wszechświata to nie byłbym tak całkiem pewny. Albert Einstein

Offline Baader

• Hydraulik
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +25/-2
« Odpowiedź #234 dnia: 09 Grudnia 2008, 10:31:14 »
wypromujemy kilka ciekawych "myszek"

Polnych, jak mniemam? Niepokojący jest kierunek "dryfu" tego wątku ;)
Hochsztapler pan jesteś panie starszy! Zwykły hoch... hochsztapler!!!

Offline Ali

• ZOMOwiec
« Odpowiedź #235 dnia: 09 Grudnia 2008, 10:58:07 »
Pachnie.
O jej!
Strach się bać.
Mam nadzieję, że "myszki" pachną ładnie...
Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka, choć co do Wszechświata to nie byłbym tak całkiem pewny. Albert Einstein

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #236 dnia: 09 Grudnia 2008, 11:43:09 »
Pachnie.
O jej!
Strach się bać.
Mam nadzieję, że "myszki" pachną ładnie...
Jeśli to są chińskie gumki "myszki" to mogą pachnąć bardzo ładnie.
Dalsza dyskusja na temat dochodów związanych z filmowaniem klikania chińskich (i nie tylko?) myszek i jakże prorodzinnego wykorzystania uzyskanych z tego tytułu dochodów, wymaga sprawdzenia, czy ta nasza prospołeczna, oddolna, demokratyczna i w sumie mająca charakter publicystyczny inicjatywa, nie leży w sferze zainteresowania organów ścigania. Organy te mają bowiem tę właściowść, że są bardzo zazdrosne i podejrzliwe. Ściagają one mianowicie każdego kto zaczyna zajmować się dzialalnością przynoszącą wieksze profity.  Najprawdopodobniej dlatego prokuratura i policja itp. w zarodku starają się likwidować zagrażającą im prywatną konkurencję: złodziei, sutenerów, dealerów narkotykowych, a nawet handlarzy żywym towarem. Słyszałem ostanio o rozbiciu gangu handlarzy białymi myszkami mającym świetne wejścia wśród alkoholików i nie tylko. Sami rozumiecie, że z naszymi blond myszkami musimy uważać. Przy okazji, czy każda biała myszka jest blondynką?
Chyba, żeby doprowadzić do uznania klikania myszką za dyscyplinę olimpijską?

Stefan

• Gość
« Odpowiedź #237 dnia: 09 Grudnia 2008, 12:04:51 »
organów
A kolega tylko o jednym i to niegramatycznie!

Offline Ali

• ZOMOwiec
« Odpowiedź #238 dnia: 09 Grudnia 2008, 12:11:07 »
Polecam wszystkim miłośnikom myszek: http://pzhmmr.w.interia.pl/

Offline 666

• Łeb-Majster
  • Młodszy Techniczny Telewizyjny
  • słoiki dżemu truskawkowego +669/-666
    • 4915610
    • Maciej Zembaty - strona nieoficjalna
« Odpowiedź #239 dnia: 09 Grudnia 2008, 15:39:13 »
Polecam wszystkim miłośnikom myszek: http://pzhmmr.w.interia.pl/
Ja jestem miłośnikiem jednej myszki. Na imię jej Creative.
nie graj ze mną...