Autor Wątek: Najgłupsza reklama  (Przeczytany 71785 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Baader

• Hydraulik
  • Kombatant Wojny Rosyjsko-Japońskiej
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +25/-2
Odp: Najgłupsza reklama
« Odpowiedź #60 dnia: 20 Kwietnia 2007, 08:38:12 »
To ja poproszę jeszcze o taką piękną notkę na temat legendarnej "XIII Księgi" Pana Tadeusza  ;D

Zaśby tam legendarna. Istnieje, jak najbardziej. Z lat wczesnoszkolnych pamiętam, że egzemplarze tejże krążyły w ręcznych odpisach (ksera były w tych zamierzchłych czasach rzadkością) i cieszyły się ogromną popularnością :) Teraz wszystko jest prostsze:

http://www.literatura.zapis.net.pl/okresy/romantyzm/Fredro/pan_tadeusz13_ksiega.htm
Hochsztapler pan jesteś panie starszy! Zwykły hoch... hochsztapler!!!

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-32
  • Ja tu tylko bałaganię...
« Odpowiedź #61 dnia: 22 Kwietnia 2007, 21:51:45 »
Fredro, tak ten to potrafił pisać.
Zaś niegdyś te i inne utwory były były na kota 7 i to w niezłych wykonaniach, chyba wręcz samego przeciwnika lustracji (że nawiążę do wątku Stefka) Olbryskiego.
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Offline 666

• Łeb-Majster
  • Młodszy Techniczny Telewizyjny
  • słoiki dżemu truskawkowego +669/-666
    • 4915610
    • Maciej Zembaty - strona nieoficjalna
« Odpowiedź #62 dnia: 23 Kwietnia 2007, 18:56:48 »
Fredro, tak ten to potrafił pisać.
Zaś niegdyś te i inne utwory były były na kota 7 i to w niezłych wykonaniach, chyba wręcz samego przeciwnika lustracji (że nawiążę do wątku Stefka) Olbryskiego.
Jeśli ktoś che, to ja wrucę ;)
nie graj ze mną...

Offline Psiakostka

• Hydraulik
  • Zaawansowany Bułczarz
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +17/-2
    • Grafika z dżemem
« Odpowiedź #63 dnia: 17 Sierpnia 2007, 08:26:59 »
Strach się bać - internetowa reklama ma nas wszystkich na oku.

Najbardziej rzucają się w oczy reklamy typu "znajdź partnera w <tu miasto odczytane z twojego IP>". Jednak podróżując łatwo zauważyć, że np. na pomorzu reklamy występujące na portalach internetowych są inne niż np na śląsku. Wyższa szkoła jazdy to obserwowanie czego szuka właściciel danego IP w internecie a potem oferowanie mu reklam spokrewnionych z tym tematem.
Szeregowy Psiakostka melduje powyższe

Offline Baader

• Hydraulik
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: 24 Sierpnia 2007, 01:08:08 »

Najbardziej rzucają się w oczy reklamy typu "znajdź partnera w <tu miasto odczytane z twojego IP>". Jednak podróżując łatwo zauważyć, że np. na pomorzu reklamy występujące na portalach internetowych są inne niż np na śląsku. Wyższa szkoła jazdy to obserwowanie czego szuka właściciel danego IP w internecie a potem oferowanie mu reklam spokrewnionych z tym tematem.

Na Joemonster.org (polecam) był w jednej z galerii zrzut z obrazkiem z jakiejś strony xxx, z trzema paniami palacymi się do hmmmm... spotkania z przegladaczem. Rzekome lokalizacje gorących niewiast: Warsaw, Cracow i... Stalinogrod. Musi co mają stare mapy :)

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: 26 Sierpnia 2007, 12:43:54 »
Czy dyskusja dotycząca wyskakujących reklam dotyczy także momentów (ha! Momenty były?) przebywania na forum? Bo ja nie mam takich problemów...
A te panie Baadera to siedzą na Stalingradem, czyli Katowicami? Początki internetu zaiste nikną w mrokach przeszłości...

Offline 666

• Łeb-Majster
  • Młodszy Techniczny Telewizyjny
  • słoiki dżemu truskawkowego +669/-666
    • 4915610
    • Maciej Zembaty - strona nieoficjalna
« Odpowiedź #66 dnia: 27 Sierpnia 2007, 00:06:32 »
Reklam będzie już tylko więcej, niestety - ale i znajdą się jakieś tam sposoby na ich blokowanie zapewne. Na razie na forum nie spotkałem się z tym problemem, co ewidentnie świadczy o tym, iż nie jesteśmy grupą docelową żadnej z firm. Sweet.
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpnia 2007, 00:12:42 wysłana przez Zygfryd666 »
nie graj ze mną...

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 27 Sierpnia 2007, 12:16:13 »

Najbardziej rzucają się w oczy reklamy typu "znajdź partnera w <tu miasto odczytane z twojego IP>". Jednak podróżując łatwo zauważyć, że np. na pomorzu reklamy występujące na portalach internetowych są inne niż np na śląsku.
Jak się nad tym zastanwić, to naturalne. Partnerzy na Śląsku są przecież inni niż na Pomorzu i odwrotnie. Powiem więcej, nawet w obecnie uznawanej co najmniej za dekadencką, rodzinie monogamicznej partnerzy są inni, gdyż żona ma za partnera nie siebie, a  męża, zaś mąż także nie siebie, tylko żonę właśnie. TFurcy reklam zdaje się, że już zauważyli ten zdawałoby się nierzucający w oczy szczegół i go wykorzystują. ;)

Offline Baader

• Hydraulik
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 28 Sierpnia 2007, 08:28:21 »
No i proszę, dostałem głupawą reklamę z najmniej spodziewanego kierunku, mianowicie pocztą z banku. Nazwy banku, działającego wyłącznie w Internecie i zaczynającej się na literę m-małe nie wymienię by nie było głupiej krypto(anty)reklamy. A głupia bo nie dość że zawierała katalog "Wiosna 2007" z dawno nieaktualnymi w większości promocjami, to jeszcze produktów dla pań. Trafili jak kulą, panie dzieju, w płot. Sam nie wiem co o tym myśleć, zmianę pł... tej, no... pci sugerują, czy co? Ale na to nie ma żadnej promocji. Biletu na podróż w czasie też nie znalazłem. Niezbyt to logiczne. :)

Offline WalekMsT

• Chomik (Chemik)
  • Bułczarz
  • słoiki dżemu truskawkowego +4/-0
  • jeszcze jestem tu nowy
« Odpowiedź #69 dnia: 29 Sierpnia 2007, 19:00:46 »
Chyba, że to wina naciemniej nam trwającej "konopielki" pod nazwą poczta polska.
Myś lenieo ostr ychlask achpow odujetr udno ścizczy ta niem ;-)

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 01 Września 2007, 00:09:38 »
No i proszę, dostałem głupawą reklamę z najmniej spodziewanego kierunku, mianowicie pocztą z banku. Nazwy banku, działającego wyłącznie w Internecie i zaczynającej się na literę m-małe nie wymienię by nie było głupiej krypto(anty)reklamy. A głupia bo nie dość że zawierała katalog "Wiosna 2007" z dawno nieaktualnymi w większości promocjami, to jeszcze produktów dla pań. Trafili jak kulą, panie dzieju, w płot. Sam nie wiem co o tym myśleć, zmianę pł... tej, no... pci sugerują, czy co? Ale na to nie ma żadnej promocji. Biletu na podróż w czasie też nie znalazłem. Niezbyt to logiczne. :)
Dlaczego nielogiczne? Może wiedzą, że pod tym szowinistycznym hełmem kryją się długie, miękkie kobiece włosy, wymagajace nowej wiosennej kolekcji nawet jesienią (bo taniej)

Stefan

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 01 Września 2007, 06:35:12 »
Odnośnie nietrafionej reklamy - ja dostaje "leguralnie" katalogi wydawnictw PWN.
To dopiero trafili jak kulą w płot! ;) :D ;D

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 02 Września 2007, 22:30:16 »
Odnośnie nietrafionej reklamy - ja dostaje "leguralnie" katalogi wydawnictw PWN.
Ale chodzi o wiosenną, czy jesienną kolekcję? Czy w PWN nie czas już na letnią wyprzedaż wiosennej kolekcji?

Offline Baader

• Hydraulik
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 13 Września 2007, 08:57:20 »
Chodzi teraz w radio (większość stacji) taka reklama gdzie to Pan Szef daje pracownikom Zaj...sty Telefon żeby się dobrze poczuli (co najmniej tak samo jak Pan Szef) i doświadczyli prestiżu. Strasznie, jak z tego wynika, ten towar (znaczy się prestiż) potaniał... No ale może nie we wszystkich grupach docelowych :P

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 27 Września 2007, 00:14:50 »
Chodzi teraz w radio (większość stacji) taka reklama gdzie to Pan Szef daje pracownikom Zaj...sty Telefon żeby się dobrze poczuli (co najmniej tak samo jak Pan Szef) i doświadczyli prestiżu. Strasznie, jak z tego wynika, ten towar (znaczy się prestiż) potaniał... No ale może nie we wszystkich grupach docelowych :P
Ale jak upadły nawet te najniższe grupy docelowe. W Średniowieczu nikomu nawet z pospólstwa nie wpadło do głowy, żeby "doświadczać prestiżu" poprzez rozdawnictwo telefonów komórkowych...