Autor Wątek: Unia Europejska wygrała przetarg na zarządzanie UE  (Przeczytany 2292 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Stefan

• Gość
Unia Europejska wygrała przetarg na zarządzanie UE
« dnia: 23 Listopada 2007, 18:10:20 »
Unia Europejska wygrała przetarg na zarządzanie Unią Europejską.
Na zorganizowanym specjalnie w tym celu przetargu, reprezentacja UE zdecydowanie pokonała innych konkurentów.
Nawet gdyby oferta UE nie okazała się najlepsza to i tak by wygrała, ponieważ oceną przetargu zajmowała się UE.
Przepisy obligowały UE do ogłoszenia konkursu ofert, co zostało wykonane z nawiązką.
Nawiązka zostanie przekazana na Uniwersytet w Białymstoku, który zapewniał obsługę prawną przetargu.
Berechtigung über alles.

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • Kombatant Wojny Rosyjsko-Japońskiej
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-32
  • Ja tu tylko bałaganię...
Odp: Unia Europejska wygrała przetarg na zarządzanie UE
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Listopada 2007, 01:40:31 »
Żeby tylko Arabowie nie zdecydowali się na złożenie protestu, czyli w ich nomenklatrurze prawniczej fatwy.
Podobno arabska/islamska myśl prawnicza, tzw. prawo szariatu, bardzo dynamicznie się rozwija. Prawo szariatu wygrało przetarg na obowiązujący porządek prawny w Afganistanie, Arabii Saudyjskiej, Indonezji i w wielu innych krajach Azji i Afryki. Obsługuje już tak także sporo inwestycji i umów społecznych w Niemczech i Francji.
Podobno główną przyczyną niewygrania przetargu na prawną obsługę UE był fakt, że prawo to jest zbyt proste i co za tym idzie, za mało zbiurokratyzowane.
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Offline ArcyCierń

• Po 2 złote od szcz...sztuki!
  • Hydraulik
  • Zaawansowany Bułczarz
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +8/-2
  • Zapraszam do Z.D.A.N. - laboratorium 3, klatka 2
Odp: Unia Europejska wygrała przetarg na zarządzanie UE
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Listopada 2007, 23:26:07 »
Chciałem przystąpić do konkursu, ale mi nie pozwolili, bo oblałem eliminacje wstępne z aferoznawstwa. To nie moja wina, że za każdym razem jak była transmisja jakiejś komisji śledczej to mi prąd odcinali za niepłacenie rachunków...
"Sam Dziadek jest mysza!"