Nieoficjalna strona Macieja Zembatego już nie w budowie zaprasza! https://zembaty.poszepszynscy.info - nowy adres! Za to treść stara.Nie ma powodu do niepokoju...
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Jak donosi PKW, zabieranie staruszkom dowodów osobistych w dniu wyborów wyczerpuje znamiona czynu określanego jako utrudnianie spełnienia obowiązku wyborczego. Grozi za to kara do trzech lat więzienia.Natomiast zamykanie szpitali, które powoduje takie same skutki, jest wg PKW zgodnie z przepisami ordynacji wyborczej.
A ile się dostaje za wyrwanie staruszce torebki z tymże dowodem?Skutek murowany,a nie można udowodnić ,że miało się zamar uniemożliwienia wykonania obowiązku wyborczego
Chyba, że babcia ma prawo jazdy, albo licencje pilota lub pilotki. O tą ostatnią szczególnie łatwo. Na przykład w takim Tibilisi, to podobno wszyscy w pilotkach chodzą. Nawet Lenin na banknocie 5-rublowym.Iler mozna dostać za torebkę? To zależy, co było w torebce.
To juz niedlugo bedzie mozna glosowac po okazaniu moherowego beretu!!!!!
Ob. Deloeve od cytatów wyborczych to jest inny wątek!
A mnie się dzisiaj budzik nie uruchomił! I od razu jestem zdrowsza
Cytat: Bruxa w 12 Października 2007, 07:09:43A mnie się dzisiaj budzik nie uruchomił! I od razu jestem zdrowsza Jak ty jesteś zdrowsza, to i Twoi uczniowie są zdrowsi. A ile to było radości, jak się spóźniłaś (?) na pierwszą lekcję...
Cytat: Cezarian w 22 Października 2007, 13:17:34Cytat: Bruxa w 12 Października 2007, 07:09:43A mnie się dzisiaj budzik nie uruchomił! I od razu jestem zdrowsza Jak ty jesteś zdrowsza, to i Twoi uczniowie są zdrowsi. A ile to było radości, jak się spóźniłaś (?) na pierwszą lekcję... Pewnie Bruxa miała na 10:30 i zdążyła.Zdążyła maluczkim uśmiech odebrać.
Cytat: Fasiol w 22 Października 2007, 14:14:30Cytat: Cezarian w 22 Października 2007, 13:17:34Cytat: Bruxa w 12 Października 2007, 07:09:43A mnie się dzisiaj budzik nie uruchomił! I od razu jestem zdrowsza Jak ty jesteś zdrowsza, to i Twoi uczniowie są zdrowsi. A ile to było radości, jak się spóźniłaś (?) na pierwszą lekcję... Pewnie Bruxa miała na 10:30 i zdążyła.Zdążyła maluczkim uśmiech odebrać. Uśmiech i ostanią nadzieję. Bo nadzieja zawsze umiera ostatnia. A Święty Mikołaj zawsze trafia do dzieci. Czy Bruxa zawsze trafia?