Autor Wątek: Rozmowa z Robertem Mateją  (Przeczytany 6386 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kc9

• Hydraulik
  • Nowy Bułczarz
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +2/-0
Odp: Rozmowa z Robertem Mateją
« Odpowiedź #15 dnia: 04 Kwietnia 2008, 04:13:17 »
"Drugim asystentem ma być Robert Mateja. Do zadań byłego reprezentanta Polski będzie należało prowadzenie treningów, w tym demonstracje ruchowe, rejestracja i analiza audiowizualna techniki skoków narciarskich, WPROWADZANIE NOWINEK TECHNICZNYCH (sic!) oraz koordynacja przygotowań grup szkoleniowych w zakresie startów w konkursach Pucharu Świata i Pucharu Kontynentalnego."

Offline Baader

• Hydraulik
  • Kombatant Wojny Rosyjsko-Japońskiej
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +25/-2
« Odpowiedź #16 dnia: 04 Kwietnia 2008, 08:01:46 »
No co? Akurat też jestem za tchnięciem nieco życia w - powiedzmy sobie, skostniałe nieco skoki narciarskie. Wbrew pozorom pole do wprowadzania nowinek technicznych jest całkiem spore. Zawodnicy mogliby np. dla zwiększenia zasięgu używać znanego z niezapomnianej gry Duke Nukem 3D jetpacka czyli plecaka odrzutowego. A jeśli nie to może np. zawodnicy mogliby przypinać specjalne błoniaste skrzydła a'la nietoperz? Wyobraźcie sobie stado takich netoperków krążących z piskiem nad Zakopanem! :)
Hochsztapler pan jesteś panie starszy! Zwykły hoch... hochsztapler!!!

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-32
  • Ja tu tylko bałaganię...
« Odpowiedź #17 dnia: 04 Kwietnia 2008, 13:02:25 »
Wyobraźcie sobie stado takich netoperków krążących z piskiem nad Zakopanem! :)
Z piskiem opon oczywiście? ;) Zawsze się zastanawiałem skąd te piski, jak przelatują obok nietoperze. A to piski ich opon.
Mateja trenerem - to już fakt. Z innej nieco beczki, zwracam uwagę, że Małysz po raz kolejny, jako jeden z nielicznych pokazał klasę, oświadczając, że w ramach protestu przeciwko łamaniu przez Chiny praw człowieka nie pojedzie na olimpiadę do Pekinu. Oby więcej takiej godnej, zaangażowanej postawy wśród skoczków narciarskich i nie tylko.
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Offline Baader

• Hydraulik
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +25/-2
« Odpowiedź #18 dnia: 04 Kwietnia 2008, 13:36:32 »
A ja słyszałem że PKOL wypracował kompromis (zgniły jak to kompromis, no ale nie wybrzydzajmy) co do sposobu protestu: nasi zawodnicy pojadą otóż do Pekinu ale nie zdobędą tam żadnych medali.
Hochsztapler pan jesteś panie starszy! Zwykły hoch... hochsztapler!!!

Offline kc9

• Hydraulik
  • Nowy Bułczarz
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +2/-0
« Odpowiedź #19 dnia: 05 Kwietnia 2008, 23:07:46 »
<- Fota mowi sama za siebie:> A co do Duke'a i jetpack'a to dobry pomysl ale w jaki sposob wrony pokroju Stefcia Huli wcisklyby pamietne "J" by go odpalic:>?