Ankieta

Bruxyla wygrzebala z mrokow niepamieci termita, bo:

To jej protoplasta (porownaj z awatarem)
Tez by tak chciala niszczyc jak ten termit
Leci na przekaz podprogowy w tym filmie
Lubi siac zloooooo! (a la 'Zlo' Jakimka)
Termit Bruxe zzarl i ufoki z cia ja zastapily
Daj dzemik a zaglosuje jak chcesz
Nie ma nic lepszego by zadziwic
To przypaaadeeek? ;)
bez-bez-bez-bez-bezbez bez-bez-bez

Autor Wątek: Arena O'Reny  (Przeczytany 49820 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruxa

• ^,..,^
  • Pierdziel
  • Kombatant Wojny Rosyjsko-Japońskiej
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-65535
  • ja tu tylko sprzątam...
Odp: Arena O'Reny
« Odpowiedź #150 dnia: 12 Sierpnia 2011, 10:00:37 »
[ban mode off]

Gdybym nie nałożyła sobie  bana na ten wątek odpisałabym, że może chciałby mieć chrześcijański pogrzeb godny męża stanu ::)

Ale to trzeba uważać, bo może być jak w tym dowcipie - Ale niech się Mamusia pospieszy, bo to miejsce na Powązkach trzeba wykorzystać do czwartku...

O, właśnie. Może ktoś przewodniczącemu zrobił taki prezent, nie wiem, groupona na państwowy pogrzeb może, z określonym terminem realizacji, no i Lepper nie chciał robić darczyńcy przykrości niewykorzystawszy...

[ban mode on]
Rude and not ginger

Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak.

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-32
  • Ja tu tylko bałaganię...
« Odpowiedź #151 dnia: 12 Sierpnia 2011, 11:25:00 »
O, właśnie. Może ktoś przewodniczącemu zrobił taki prezent, nie wiem, groupona na państwowy pogrzeb może, z określonym terminem realizacji, no i Lepper nie chciał robić darczyńcy przykrości niewykorzystawszy...
Myślę, że trafiłaś w sedno. Lepper prawdopodobnie wygrał taką promocję, że po prostu nie mógł się jej oprzeć i popełnił samobójstwa za najmniejszą możliwą w tej sytuacji kwotę.
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Offline Ali

• ZOMOwiec
  • słoiki dżemu truskawkowego +46/-0
  • Im więcej wiem, tym mniej wiem...
« Odpowiedź #152 dnia: 13 Sierpnia 2011, 00:03:19 »
Wszak kłopoty finansowe miał, więc zarządził program oszczędnościowy...
Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka, choć co do Wszechświata to nie byłbym tak całkiem pewny. Albert Einstein

otwarcie pedadoga

• Gość
« Odpowiedź #153 dnia: 13 Sierpnia 2011, 22:02:42 »
A może by tak "Urna Areny O'Reny"?
Takiego kącika tam jeszcze nie mamy (w zasaadzie to na razie niewiele mamy oprócz planów ale sprawy idą do przodu, tylko bardzo proszę o hasło).
Czyli:
O'Rena, mogłabyś to nagrywać?
(poważnie, bo czasem sobie żartujemy)

Miałem kiedyś małą chorobę popromienną i świeciłem tylko trochę mocniej niż zwykle i to ciągle w zakresie niewidzialnym.

Offline Bruxa

• ^,..,^
  • Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-65535
  • ja tu tylko sprzątam...
« Odpowiedź #154 dnia: 13 Sierpnia 2011, 23:13:44 »
(w zasaadzie to na razie niewiele mamy oprócz planów ale sprawy idą do przodu, tylko bardzo proszę o hasło).

[ban mode off]
urna*nać
 z gwiazdką w środku

albo na górze napisz fuchsberg to będziesz wszechmogący
[ban mode on]
Rude and not ginger

Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak.

Offline szczutek

• Kompanijny kolaborant bez klasy; As szkodnictwa
  • Hydraulik
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +140/-459
  • Nie zrozumiałem pytania
« Odpowiedź #155 dnia: 17 Sierpnia 2011, 17:14:08 »
I chwala Szczutkowi, ze pamieta o wolnosci slowa!
Pamiętam, ale czasami nie lubię.
Węgiel to antracyt. Antracyt to ty. Skriabin zjadł karabin, a ciotka ma wszy.

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #156 dnia: 18 Sierpnia 2011, 11:01:28 »
Trzeba się przemóć. Tylko dzięki wolności słowa powstała Rodzina Poszepszyńskich!
No, moooże się trochę zagalopowałem, ale jednak...

Offline O'Rena

• Joanna Ciecko z Ciechanowa
  • Hydraulik
  • Zaawansowany Bułczarz
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +15/-0
« Odpowiedź #157 dnia: 19 Sierpnia 2011, 23:54:49 »
Cezarian!!

JAkie Twoje 'sobotnie odejscie'? Weekend na Mazurach czy przedwczesna emerytura? Nie opuuuuuuuuszczaj naaaas!....

@Ali Ja mam jedno wspolne z Lepperem: Nie odpuszczam.
Jakby Murzyn byl bullterrierem to by mnie zrozumial :)

Jesli to prawda, ze Lepper ubil interes zycia z Lukaszenka to na pogrzeb mogl zaprosic wiecej ludzi niz na Wawel przylecialo. On umial zyc z klopotami finansowymi, jak kazdy polski kredytobiorca :) moi too ;)

@Pedadog "Urna Areny O'Reny"?...
Oooo, tak! Urna jak najbardziej. Na te wyspe chcialabym trafic jak juz wszyscy sie upewnia, ze sie przekrecilam. Ladne miejsce, bylam tam osobiscie ale sklep byl zamkniety ;)  Maciejowi ten klimat by sie spodobal. Za Macieja!BTW
http://www.islandcrematorium.ie/images/Biodegradeables2.jpg

Jesli PT PRezydent RP nie zawetuje ustawy o nasiennictwie to sie nawet nie moge zagrac na smierc w KillKomora albo cos w tym guscie:  http://antykomor.pl/komor-killer

Kolega astronom amator z niezlym teleskopem, nie mogac ogladac nieba (bo zachmurzone) oglada jak sie rozmnazaja pajaki, na antenie, 200m od niego ;) (z zona sobie ogladaja)
Albo wchodzi na strone:    http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php?lang
Gdzie widac co gdzie sie dzieje. Ale przejrzysciej dla laikow jest tu:    http://www.world-earthquakes.com/

Aaaaaa! sie dzieje.
W Japonii bylo kolejne trzesienie ziemi, kilka powyzej 6ki w sierpniu.
8/19/2011 -- ALERT ! ANOTHER 6.3 magnitude earthquake in Japan  by dutchsinse

Tu jest dobre zrodlo wiadomosci. Caly 'urok' tkwi w komentarzach, jak jada po oficjalnych doniesieniach, radza kompetentnie:
Gov’t answer to protecting children in Fukushima from radioactive fallout? Wear long-sleeved shirts while at school
http://enenews.com/govt-answer-protecting-children-fukushima-radioactive-fallout-wear-long-sleeved-shirts-school

Dla koneserow:
http://animalsandearthquakes.com/james%20berkland.htm
Mozna przewidziec w USA trzesienie ze 75% prawdopodobienstwem obserwujac ...ogloszenia o zagubionych zwierzetach. BTW Czy ktos wie gdzie jest Murzyn!?... miejcie na niego oko.

Poza tym (ale tu pewnie strasza, co nie?):
Radiation Expert: Huge Quantities of Radiation Are Still Being Released from Fukushima ...
And Radiation Levels In Some Parts of Tokyo Are Higher than In the Chernobyl Exclusion Zone
http://www.washingtonsblog.com/2011/08/radiation-expert-enormous-quantities-of.html

Dzieci choruja, rzad japonski nawet nie zaprzecza, nauczyciel odszedl z pracy bo mu zabroniono ostrzegac dzieci bawiace sie na boisku przed zdejmowaniem koszulek i masek zaleconych przez rzad jako zabezpieczenie:
http://enenews.com/doctor-tokyo-attributes-symptoms-radiation-exposure-begun-increased-nosebleeds-stubborn-cases-diarrhea-flu-like-symptoms-children

Znalezli promieniowanie w herbacie, ryzu, miesie, wodzie pitnej. Jakas blogerka japonska pisze, ze nam na zachodzia (NAM;) to sie nawet nie chce dowiedziec co sie u nich dzieje i pozwalamu na ludobojstwo. A gdzie sa te wiadomosci? Z NYT tez sie duzo nie dowiemy:
http://topics.nytimes.com/top/news/international/countriesandterritories/japan/index.html

My nawet nie wiemy jak uzyc jodkiewek-23 i nie mamy zapasu:)

A tego prosze nie czytac, bo tam facet ma dowody, ze to nie byla katastrofa naturalna:
http://www.jimstonefreelance.com/fukushima.html

A ten finski naukowiec (napisy hangielskie) wie jeszcze wiecej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:
8/19/2011 -- THEORY OF FUKUSHIMA -- Finnish Scientist (HAARP quake, methane, and radiation)
Wiecie, ze reaktor 4y wybuchl mimo, ze byl pusty?.. A to tak jak ten trzeci budynek co nie byl trafiony przez zaden samolot a sie tez zawalil 9/11.

Dzieje sie tez po drugiej stronie oceanu na zach. wybrzezu USA:
Ze dwa tyg. temu byly dymy, jest duzo malych wstrzasow, pojawila sie swieza lawa w bardziej sejsmicznej okolicy na pn. od Los Angeles. Od dwoch dni mieszkancy San Diego narzekaja na zapach ropy/siarki, pare osob trafilo przezen do szpitala. Na youtube dutchsinse o tym dobrze informuje. On pojechal w te okolice gdzie dymi, zeby samemu sprawdzic!! A YT mu sie przyczepilo do filmow o tsunami z marca i mu kanal chcieli zamknac. No drugi Robert Frycz z antykomora.

Stad moje konsultacje z kolega astronomem, bo ksiezyc ma wplyw na trzesienia i ta kometa Elenin czy cos tez.

Jak cos zdrowo huknie to nie musze wychodzic z domu, bo bedziemy miec w Irlandii fale z Zatoki Meksykanskiej. Tam sie stworzyla ogromna banka metanu. To moze byc ta wielka fala, o ktorej wspominal s.p. Ojciec Klimuszko.

Ale on tez mowil, by byc dobrej mysli, to ja proponuje piosenke :)  Przynajmniej 'powiedz NIE temu gie...'

Dodam tez, ze nie mialam pojecia, jak wiele znaczyl Michael Jackson, jak wazne jest jego przeslanie.
Zaczeto mu lamac kariere jak postawil sie Sony*, jego szefa nazwal ''rasist and very very DEVILISH man. Bronil z poswieceniem praw autorow przed wyzyskiem.
Moze znajdziecie ludzi by zorganizowali cos takiego, to frajda, jest super i wielu miastach na swiecie tak robia:
[OFFICIAL] Michael Jackson Dance Tribute - STOCKHOLM

Choc niektorzy z tego forum moze predzej zorganizuja 'Complaints Choir' ;)

Jakby co ;) pozdrowie Leppera!

So Long and Thanks for All the Fish - Jazz version

A dla wielbicieli sensacji alterrrnatywnie: OK Go and The Muppets - Muppet Show Theme Song (Trailer)

,^,
 >:D
*Sony sponsorowalo organizacje 'ekologiczna', ktora wyprodukowala taki kwiatek:
Fox Coverage of 10:10 Global Warming Shock Video (Warning - Graphic)

Nad prawidłowym orzecznictwem sądów rejonowych, apelacyjnych i wojewódzkich czuwa Sąd Ostateczny. Bo wojewodzkich tez Pan Bog rozliczy.

proch pedadoga

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: 21 Sierpnia 2011, 07:58:00 »
Oooo, tak! Urna jak najbardziej. Na te wyspe chcialabym trafic jak juz wszyscy sie upewnia, ze sie przekrecilam. 
Żeby do TEJ Urny trafić nie trzeba przekręcać się, najwyżej taśmę magnetofonową (może być i Sony), ewentualnie jakiś włącznik nagrywania.
A tu widzę, że wszystkie linki prowadzą do urny i chodzi o to, żeby je podawać w wersji dźwiękowej.

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #159 dnia: 21 Sierpnia 2011, 13:46:04 »
A ja muszę przyznać, że się  pogubiłem. Nie wiem, czy te trzęścienia ziemi są ekologiczne, czy nie?

Offline O'Rena

• Hydraulik
  • Zaawansowany Bułczarz
  • *
« Odpowiedź #160 dnia: 21 Sierpnia 2011, 16:36:22 »
A tu widzę, że wszystkie linki prowadzą do urny i chodzi o to, żeby je podawać w wersji dźwiękowej.

Znaczy sie, zeby URlka podpiac do strony? Ja sie postaram tego nauczyc.
Na razie sie pakuje, sloiki z dzemem trzeba dobrze w gazety pozawijac, zeb sie nie potlukly a i gazety trzeba wybrac co ciekawsze, zeby potem bylo co czytac (jak bedzie czas), zwlaszcza podczas sniadan czytanych :D

A ja muszę przyznać, że się  pogubiłem. Nie wiem, czy te trzęścienia ziemi są ekologiczne, czy nie?
Jakbys znal odpowiedz na to pytanie ...to bym Cie podziwiala jeeeeeszcze baaaardziej! Jesli zaczniesz drazyc ten temat bede ciekawa Twej opinii. Omijaj Jesse Ventura, David Icke, Tsariona, Joe Alexa, bo oni dodaja do calego dzemiku krople dziegciu, idiotyzmow tak aby ludzie WSZYSTKO uznali za byyyyzyyyyduuury! Skad my to znamy?...

Wczoraj dutchsinse poinformowal o kolejnych dwoch siodemkach (trzech?), a ten facet wie co w trawie piszczy, bada od lat, jest powazny i powazany przez powaznych ludzi. Na stronach, ktore podaja online info o wstrzasnieciach to on chyba calodobowo siedzi. Ma tez konto na Twitterze (Cwierkaczu?). Jak ktos chce byc doinformowany na biezaco moze go sledzic.

Nie jest w tej chwili istotne czy ta aktywnosc w sierpniu jest naturalna. Zbiera sie pare czynnikow: lata kolo nas kometa (czy czerwony/brunatny karzel?), ktora wplywa na przyciaganie ziemskie - te do Slonca; zdaje sie, ze przy pelni ksiezyca sa wieksze szanse na wstrzasniencia; wybuchy/plamy na Sloncu tez maja wplyw (patrz: spaceweather.com), nagrabili nam nuklearnymi tajnymi podziemnymi testami, odwiertami m.in. w Zat. Meksykanskiej i katastrofa BP i nie wiadomo czym jeszcze.
To niekoniecznie koniec swiata ale moze dojsc do wstrzasnien gdzie wielu ludzi zginie, jak to przy wstrzasnieniach :(  Nikt nie przewidzi kiedy to nastapi ale sie wlasnie cos wzbiera i narasta. Ja sie modle, by sie rozeszlo po kosciach.
W zalaczeniu fotka co czytelnicy dutchsinse'a pisza na ten temat. Ktos mowi, ze sie sytuacja wyjasni w ciagu najblizszych klilku miesiecy. Widelki wiec sa: za 5 sekund - za pol roku.  11.09.11 Elenin bedzie miedzy nami a Sloncem w prostej linii i 26.10.11 tez wyjdzie na prosta (albo bokiem).

Po jednym z ostatnich trzesien kolo Japonii dno morza jest bardzo popekane, mowia o zniszczeniu ekosystemu.
I popatrzcie sobie jak sie rozchodzi ta radioaktywna woda, ktora chlodzila reaktory, uratowala nas od wysadzenia tego wszystkiego w powietrze a zostala wypuszczona do oceanu ok. 15.06.11 i jest bardzo skazona.
Duchu Pedadoga! Nie udalo mnie sie, jakbys mogl to skorygowac albo mnie nauczyc jak to sie robi bede wdzieczna. Wrecz wdziecze sie jak stara szmata Grzegorza... Pleaaaasee........

Aleeeee mnie wystraszyli tu:
5.2     2011/08/15   Irlandia!
http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/recenteqsww/Quakes/quakes_big.php

Na szczescie to Nowa Irlandia, jej okolice i to w Papui Nowej Gwineii.  8)

Jesli PT P. RP nie zawetuje ustawy to moim ostatnim zyczeniem jest rozpoczac procedure impiczmentu (jak to po polski?) bo nie po to emigrowalam, zebym nie miala do czego i do kogo wracac!   >:(
:D Zaczelabym od ankiety na niniejszym forum kogo zaproponowac na jego miejsce :)

,^,
BTW Sciaga na wybory czyli kto glosowal za GMO i kto udawal ze jest 'za' liczac na zaplusowanie przed wyborami:
http://bezznieczulenia.nowyekran.pl/post/21959,kto-glosowal-za-gmo
« Ostatnia zmiana: 05 Września 2011, 05:58:07 wysłana przez O'Rena »
Nad prawidłowym orzecznictwem sądów rejonowych, apelacyjnych i wojewódzkich czuwa Sąd Ostateczny. Bo wojewodzkich tez Pan Bog rozliczy.

Offline O'Rena

• Hydraulik
  • Zaawansowany Bułczarz
  • *
« Odpowiedź #161 dnia: 21 Sierpnia 2011, 21:26:40 »
A tu podstawy GMO:
http://tashiwater.wordpress.com/2011/07/24/zagrozenia-ze-strony-gmo/
+
linek:
Bardzo polecam zapoznanie się z wypowiedzią – Prof dr hab Jan Narkiewicz – Jodko GMO TO ŚMIERĆ cz.1
http://www.youtube.com/watch?v=T0nDwVf1Yg0&feature=player_embedded

Jesli ktos jeszcze mial watpliwosci.

Ha, ha! iPasso doble! Ole! ... prof. ma swieze dane z Bruxeli.
Przecietnie 75% mieszkancow Unii (nie mylic z Unia Tarnow) jest PRZECIW zywnosci transgenicznej. Malkontenci jestescie w mniejszosci. W Europie.
A w Polsce znizacie statystyki.  :-\
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2011, 21:49:09 wysłana przez O'Rena »

słuch pedadoga

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: 21 Sierpnia 2011, 22:03:05 »

Znaczy sie, zeby URlka podpiac do strony? Ja sie postaram tego nauczyc.
(...)
Duchu Pedadoga! Nie udalo mnie sie, jakbys mogl to skorygowac albo mnie nauczyc jak to sie robi bede wdzieczna. 
Nic trudnego. Należy:
- zakupić lub odnaleźć mikrofon (może być sony ale nie musi)
- podłączyć go do urządzenia nagrywającego (może być sony ale nie musi)
- uruchomić nagrywanie
- mówić do mikrofonu to co się tutaj pisze
- zakończyć i zatrzymać nagrywanie (wbrew pozorom jest to bardzo istotny punkt)
- wysłać nam nagranie

Nie zwracamy kosztów, nie przewidujemy wynagrodzeń, może wyemitujemy, a może nie.

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #163 dnia: 22 Sierpnia 2011, 00:23:06 »
To GMO jest szkodliwe?! Pierwsze słyszę, ale może czegoś nie dotczytałem...  8)
Mnie jednak interesuje, czy skutki trzęsień ziemi są ekologiczne, czy nie? Fukushima na przykład? Czy jeżeli uznamy przyczyny trzęsień za ekologiczne, to rónież za takie uznamy skutki?

Offline O'Rena

• Hydraulik
  • Zaawansowany Bułczarz
  • *
« Odpowiedź #164 dnia: 22 Sierpnia 2011, 03:01:10 »
Należy:
- zakupić lub odnaleźć mikrofon (może być sony ale nie musi)

Tyyylko nie Sony!! (wyciskaja artystow jak cytryny, MJJ gnebili, bo sie im postawil, ujal za wszystkimi) Reszte zrozumialam. To tak za 5 lat sprobuje. mozeeee... dobrze?....
Zarrroooobionaaa jestem, niestety.....
Ale dla Ducha ...wszystko!

To GMO jest szkodliwe?! Pierwsze słyszę, ale może czegoś nie dotczytałem...  8)
Mnie jednak interesuje, czy skutki trzęsień ziemi są ekologiczne, czy nie? Fukushima na przykład? Czy jeżeli uznamy przyczyny trzęsień za ekologiczne, to rónież za takie uznamy skutki?

GMO: bezplodnosc, rak a moze i trzy/czyraki, itp. itd....
Nie da sie GMO zabrac z przyrody i oddac dostawcy. Niszczy biodiversity. No, dywersje robi! Ryby GMO beda wieksze i pazerniejsze, zjedza te zdrowe a potem same zdechna nawet nie dawszy potomstwa. Ilosc plonow spada (wbrew reklamom i manipulacjom Monsanto), ..............
Ceazarian! Do linka z Profesorem! To z 20 min sluchania kogos madrzejszego ode mnie, nie bedzie bolalo. Ja juz padam.

Zajrzalam jeszcze raz, bo dostalam twitka w sprawie pogody. A jak znow dupnie w Japonii to MY TEZ MOZEMY miec radioaktywny deszcz, wiec zachecam do sledzenia tematu.
I posluchania pogadanki Andreasa Moritza: 'Q&A -  How to eliminate the radiation effects of X-rays'

Don't be scared be prepared!

STEFFFFANN slyszal? Znaczy sie:  Slyszales Kotku;) ?...

Cezary, ...w jakim sensie trzesienia 'ekologiczne'. Bo 'ekologiczne' to przyjemne takie, zdrowe cos.
Prosze zobacz ten filmik:
8/21/2011 -- Project Camelot video -- title : "Dutchsinse Learn About Him... "
http://www.youtube.com/user/dutchsinse?blend=1&ob=5

Dutchsinse jest informatykiem, pracowal m.in. w telekomunikacji, na poczatku tego roku zaczal dokumentowac tysiace martwych ptakow  spadajacych z nieba, w jego okolicy i w USA. Sprawdzil lokalny radar dostepny on-line i zobaczyl, ze dziwne regularne, odsrodkowe wzory  pojawialy sie w czasie kiedy stada ryb i ptakow umieraly (nazywa je teraz: 'HAARP signatures'). To wlasnie HAARP tak dziala, tworzy regularne kleby chmur (to z 'nieszkodliwych' dzialan;). Potem w lutym zaobserwowal oprocz tych 'HAARP signatures' jeszcze  trzesienia ziemi. Zaczal obserwowac co sie dzieje i zauwazyl 9-go marca, ze sytuacja tam staje sie powazna. Ostrzegl ludzi przez youtube.
Zbierajac informacje dowiedzial sie o modyfikowaniu pogody, wywolywanych sztucznie trzesieniach.

To juz nie sa teorie konspiracyjne. Sa dokumenty, pomiary, m.in z  Uniwersytetu Stanford.

Ludzie wiedzieli, ze cos sie dzieje ale nie potrafili polaczyc kropek. Dutchsinse im w tym pomaga, podaje w nieco przystepniejszej formie. I szybciej podaje ostrzezenia niz media.

Po tym filmie odpowiem na Twoje pytanie Cezary: TAK. Jest juz technologia, ktora robi wstrzasniecia, zapobiega pogodzie lub ja wywoluje. Znana jest 'stacja' HAARPA m.in. w Norwegii, kolo Tromso, podlega NATO. Wiele sie mowi o Alasce. Inne kraje tez na pewno  maja HAARPa. I bron skalarna (tu mniej wiem, choc sama kiedys skalary hodowalam :'()

Skad ta technologia? Nicolae Tesla. Moj ulubiony naukowiec, geniusz. Przestawal z wielkimi tego swiata ale za duzo wiedzial i go zniszczono. Edison (swinia2) wykupil jego patenty. Jeden z wielkich bankierow i sponsorow Tesli zniszczyl jego prace jak sie dowiedzial, ze za darmo mozna prad produkowac, biorac go z jonosfery. Jak za darmo, to gdzie jest zysk?... i go sie pozbyl. Tesla trafil do komiksow jako szalony naukowiec chcacy opanowac swiat, bo wymyslil 'promien smierci'. Chcial dac kilku krajom po kawalku tej technologii, zeby pracowaly nad nia razem i uzyly do dobrych celow albo sie przynajmniej kontrolowaly nawzajem. Do smierci mieszkal w malym hoteliku. Podobno rzad go tam trzymal i po smierci zabral wszystkie dokumenty, prace, notatki.

Juz w XVIII w. probowano wplywac na pogode. W Niemczech, czy w Cesarstwie (nawet jak sprawdze kto wtedy rzadzil i tak bedziecie wiedziec lepiej:) strzelano z armat do chmur aby spadl deszcz. Zabronila tego cesarzowa twierdzac, ze jak tu spadnie to go gdzies indziej zabraknie. Wieksze sukcesy mieli w Wietnamie, podobno. Przygladano sie suszom na swiecie w ostatnich dekadach i spekulowano kto na nich zarobil (no pewnie Monsanto i spolka ale co ja wiem). Mogly byc wywolywane ale musielibysmy wiedziec cos wiecej jak to ustrojstwo dziala, zeby wiedziec dokladnie o czym rozmawiamy. Predzej na to pytanie odpowie obywatelom lokalna wrozka niz ich wlasny rzad co sie sam rzadzi i sam wyzywi.
Podobno USA zabiera innym deszcz :) Z krainy Deszczowcow pewnie. I znow trzeba bedzie wyslac Baltazara Gabke jak sie potwierdzi!

Chemitrajle tez wychodza z cienia  8)  A to o geoinzynierii mowia, a to jakis byly pracownik gada....

Slyszeliscie, ze ostatnio sie duzo mowi o depopulacji i eugenice?

Nieeeee?... To ogladjcie dalej ogladalnosc Dody.

« Ostatnia zmiana: 22 Sierpnia 2011, 03:08:24 wysłana przez O'Rena »