Ankieta

Bruxyla wygrzebala z mrokow niepamieci termita, bo:

To jej protoplasta (porownaj z awatarem)
Tez by tak chciala niszczyc jak ten termit
Leci na przekaz podprogowy w tym filmie
Lubi siac zloooooo! (a la 'Zlo' Jakimka)
Termit Bruxe zzarl i ufoki z cia ja zastapily
Daj dzemik a zaglosuje jak chcesz
Nie ma nic lepszego by zadziwic
To przypaaadeeek? ;)
bez-bez-bez-bez-bezbez bez-bez-bez

Autor Wątek: Arena O'Reny  (Przeczytany 49836 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • Kombatant Wojny Rosyjsko-Japońskiej
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-32
  • Ja tu tylko bałaganię...
Odp: Arena O'Reny
« Odpowiedź #135 dnia: 13 Marca 2011, 15:57:38 »
Może to jest ta... no jak jej tam... podświadomość ;D
Ja myślę, że tak, tylko, że PO nawiązuje u mnie do słowa POzdrawiać.
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Offline szczutek

• Kompanijny kolaborant bez klasy; As szkodnictwa
  • Hydraulik
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +140/-459
  • Nie zrozumiałem pytania
« Odpowiedź #136 dnia: 13 Marca 2011, 21:51:11 »
Tymczasem GMO rośnie!!!!!!!!111one!!1exclamationmarkexclamationmarkexclamationmarkexclamationmarkexclamationmarkexclamationmark!!!!#!!!1
Węgiel to antracyt. Antracyt to ty. Skriabin zjadł karabin, a ciotka ma wszy.

Offline O'Rena

• Joanna Ciecko z Ciechanowa
  • Hydraulik
  • Zaawansowany Bułczarz
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +15/-0
« Odpowiedź #137 dnia: 10 Lipca 2011, 13:38:36 »
Tjaaaa GMO rosnie, szumi na polach, niektore swieci w supermarketach (to japonskie http://enenews.com/tea-with-over-1000-bqkg-of-cesium-found-in-paris)

Kochani, juz myslalam, ze tu nie wroce. Bylo 50% przeprosin, dziekuje ale nie bylo ani pol dzemika/zadoscuczynienia :(
Po takich atakach nie chcialam tez chodzic po innych watkach, zeby mnie rozzalone (i wciaz w bledzie co do moich intencji, osadzajace a nie pytajace: aleocochodzi?) osoby nie atakowaly w podobny sposob. Gdzie jak gdzie ale w Rodzinie ja sie nie chce kopac z koniem. Wole inne rozrywki. A nie jest latwo zaczac pisac, wchodzic w watki po dluzszej nieobecnosci.

Ponizej list, ktory wyslalam przyjacielowi otrzymawszy od niego dolujacy lancuszek, typowy, z lancuszkowymi blaganiami i obietnicami. Chyba go jakis poeta stworzyl wysylajac w swiat swoj wiersz i przypisujac go dziewczynie umierajacej na raka. Oto co odpisalam. Jest w nim kontynuacja moich poszukiwan na temat przyczyn raka i przeciwdzialania mu.
Zaraz bede czytac watek o Zembatym. Dopiero przedwczoraj sie dowiedzialam i dzis zajrzalam do Rodziny. Teraz zna wszystkie odpowiedzi i wie jak ladnie jest nad ranem... gdziekolwiek by nie byl   RIP

* * * * * * * *
Nie przesle, nie wierze, nie moge czytac tego wiersza.

Sama bylam na najlepszej drodze do raka.

Moje czyszczenie watroby i woreczka zolciowego pomaga, najwiekszy kamien jaki zauwazylam mial 1,5cm i byl stary wiec jestem na dobrej drodze. Zrobilam juz 4 czyszczenia i bede robic az przestana sie pojawiac. Stosuje metode Andreasa Moritza, dobra jest tez Hulda Clark (i latwiejsza).

Andreas jest wysmienitym lekarzem ajurwedy, autorem tuzina ksiazek, ktore powinny byc w kazdej domowej apteczce:)

Ma strone: www.ener-chi.com    kanal na youtube: enerchi.tv -to super sprawa, bo mozna do niego napisac i odniesie sie do konkretnego przypadku, tlumaczac mechanizmy dzialania organizmu, poza tym bazuje i cytuje najnowsze badania medyczne. Ale najpierw lepiej poczytac go zanim mu sie zada pytanie, zeby nie zmuszac go do powtarzanie wszystkiego co juz napisal w ksiazkach.

Dobre forum o zdrowiu i jak stosowac jego i podobne metody to: curezone.com -anglojezyczne

Lubie tez: http://www.naturalnews.com   -tam znalazlam artykul Andreasa: 'Rak nie jest choroba ale reakcja obronna organizmu'. Maja 'hamerykanski' styl, duzo kolorowych nachalnych czasem reklam ale mowia o ciekawych i waznych rzeczach.

Trafilam na rewelacyjne forum o ziolach (po polsku):
http://rozanski.ch
http://rozanski.li

Ile szkody czyni aspartam mozna zobaczyc chocby na filmie 'Aspartam':

W jakim swiecie zyjemy: 'Świat Według Monsanto':

Czasami dodaja do tego teorie spiskowe ale dla mnie wyjasnienie jest prostsze: chemia jest tania a jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze. Co, nie znamy ludzi ktorzy sprzedaja cokolwiek nie patrzac jakie klopoty/nieszczescie to moze przyniesc konsumentowi? Czy wszystkie wadliwe towary sa wycofywane z rynku?... raczej jak sie 'sprawa rypnie' albo nie moga inaczej. Syn weterynarza po aferze z Constarem mowil mi, ze takie praktyki to codziennosc ale akurat komus ta firma dopiekla i udalo mu sie naglosnic sprawe.  I co? UNIEWINNIONO sprawcow, po 6 latach procesu:) A chodzilo tylko o pewne aspetky funkcjonowania firmy. Ludzie powodujacy takie zaniedbania reszte firmy prowadzili cacy? Sad uznal, ze nie popelnili 'przestepstw' tylko 'uchybienia'.
http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/afera-w-zm-constar-sad-uniewinnil-pieciu-oskarzonych,53352.html
Smacznego wszystkim miesozernym:)

Wystepuje w tym filmie o Monsanto m.in. Jeffrey M. Smith, ktory swietnie, z humorem tlumaczy jak i dlaczego w nas od min. dekady pakuje sie produkty modyfikowane genetycznie, rakotworcze. On tez firmuje strone: http://www.responsibletechnology.org/resources/media-kit/jeffrey-m-smith-bio

Cenny jest tez film 'Jedzenie ma znaczenie':

I witamina C :D

Norma dzienna to dzis 2g. Linus Pauling, dwukrotny laureat Nobla z chemii i badacz dzialania tej witaminy bral 18g dziennie, dozyl 93lat i jej przypisywal przedluzenie zycia o lat 20, bo mial raka.

Ile produkuje sobie pies owczarek wit. C? ok. 20g dziennie. Goryl - 35g :)

A dla czlowieka 2g? :) Ja waze wiecej niz Murzyn  ,^,

Sa strony internetowe dyskutujace o wit. C, odsylam tam, bo jeszcze nie jestem pewna czy kupic sobie hurtem kilo wit.C chemicznej czy tylko lewoskretna, naturalna jest dobra. Sa rozne opinie.

Przy leczeniu raka ludzie przypisuja cudowne wlasciwosci tez wit B17.

Wit D tez jest niezbedna, tu warto poczytac Andreasa. Wg niego zaden diabetyk nie ma normalnego poziomu wit. D. Dalismy sie zastraszyc firmom kosmetycznym i uciekamy przed sloncem, ktore leczy. Rak czerniak wcale nie jest najczestszy. Naturalnews.com opisuja przypadek nastolatki z wysp brytyjskich, ktorej mama nie wypuszczala bez kremu przeciwslonecznego i dziecko prawie krzywicy dostalo. Wit. D tez jest bardzo wazna dla calej gospodarki organizmu.

I picie 6-8 szkl wody (nie herbata czarna, bo wysusza i po 1 szkl nalezy wypic 3 szkl wody)

I regularne zycie:)

Ktos mi polecil otatnio poczytanie o wodzie utlenionej, wlasnie to studiuje. Ciekawe.

Mam chorobe, ktora sie czesto pojawia u pacjentow z rakiem. Dwie lekarki dawaly mi na nia te same lekarstwa przez rok  i NIC nie wspomnialy o tym, ze mozna to leczyc dieta. A ja z odpowiednia dieta wyleczylam sie w 2 mce ale pojawialy sie znow lekkie objawy jak wracalam do starych nawykow zywieniowych. A okazuje sie ze podlozem tej choroby sa problemy z watroba! Od niej trzeba bylo zaczac.  Rok cierpienia przez ich ignoracje i niezyczliwosc, moja ignorancje i zbytnie zaufanie 'autorytetom' z panstwowej sluzby zdrowia. Ta pierwsza lekarke  zmienilam jak mi powiedziala: 'Tylko niech pani nie czyta w internecie, bo tam mozna rozne glupoty znalezc'... Rozwalila mnie (To Irlandka, Forum nie mogla znac, ona nawet naszego nazwiska nie wymowi). I co jeszcze by powiedziala: 'niech pani nie zasiega drugiej opinii....' ? Dopiero jak posurfowalam po necie znalazlam te informacje o diecie i one MUSIALY to wiedziec. A nie powiedzialy.

Ksiazka 'Filozofia Keizen' Roberta Maurera-badacza sukcesu  tlumaczy m.in. jak funkcjonuje mozg i ktora jego czesc sprawia, ze 'chce' wracac do zlych nawykow zywieniowych:) Plus ma wiele cennych rad. Wlasnie czytam.

Na poprawe motywacji polecam tez Randy Pausch Last Lecture: Achieving Your Childhood Dreams:
-ogromnie motywujace, polecam zwlaszca rodzicom.
Na mnie ten wyklad zrobil ogromne wrazenie. Zwlaszcza, ze on na swojego raka pewnie zapracowal, m.in. otaczajac sie 3ma monitorami, gadzetami, nosil 2 komorki przy sobie, nie spal o 22.00 a sen miedzy 22.00-24.00 jest NAJCENNIEJSZY. Bedac wielbicielem Disneya to pewnie od frytek nie stronil (pieczone i smazone ziemniaki zawieraja acrylamid). Wspanialy czlowiek a umieral myslac, ze mial pecha. Co za pech!! Co za ignorancja... A kazdy chcialby miec takiego ojca RIP

Z pozytywnych, dobrze motywujacych mlodych ludzi polecam:
zajaczkowski.org -zwl. dla matematykow i sportowcow, ma sliczna kolekcje anegdot o naukowcach
bartekpopiel.pl - profesjonalny (coraz bardziej) ale i przystepny motywator, cytuje klasykow zarzadzania czasem, ma audiobooki, cos za darmo. Wyglada mi na dobrego trenera. I motywuje swoim wlasnym zapalem:) znaczy dobry przyklad daje:)

Medycyna chinska i hinduska zaczyna od profilaktyki i daje rady co robic aby nie chorowac i tego nalezy sie nauczyc, podstawowych zasad, tego jak funkcjonuje organizm, jak dbac o siebie. Ma 6.000 lat tradycji i zna czlowieka na wylot. A kazdy kto tego nie wie/nie stosuje to wie, ze Paris Hilton nie miala majtek:) i co robi Doda:)) i ze 'Rydzyk znow szkaluje Polske' ale nie bedzie potrafil zacytowac co on takiego powiedzial. Bo media znieksztalcily jego wypowiedz i okazuje sie, ze media mu dorabiaja gombrowiczowska gebe. Zwolennikom takich watkow i prawdy polecam artykul Ziemkiewicza w Interii pt. Prezydencja, itp. BTW polecam: 'Broń atomowa w PRL' dopoki jeszcze mozna zobaczyc choc w sieci. i 'Bitwe o Czernobyl'. Zyje dzieki Kuklinskiemu. Nie mialam okazji podziekowac ani jemu ani jego synom...

A jako bonus 'Ewolucja tanca' obejrzana przez 170 mln ludzi, bo smiech to zdrowie:

I na dowod, ze jak sie ludzie zbiora to i drapiezcom kota pogonia a swiat nie jest tylko dla silniejszych 'Bitwa w Narodowym Parku Kruger':

I Ty tez mozesz byc tak sympatyczny jak wspolczujacy hipopotam :D

Podobaja mi sie projekty dr Zimbardo, tego od experymentu w Stanford:
http://zimbardo.socialpsychology.org/
http://www.heroicimagination.org/

I ksiazki Dr. Tony Humphreys'a, znanego irlandzkiego psychologa piszacego od 10 lat do takiej irlandzkiej 'Rzepy':
http://www.tonyhumphreys.ie/books/index.html
a tu kolekcja jego artykulow w pdf, milej lektury:
http://www.irishexaminer.com/feelgood/archive/page2/

Aha! poznalam dzis nowe slowo: 'Nazapki to skrót od najczęściej zadawane pytania według propozycji internetowej poradni językowej PWN.'  Urocze:)

Milego dnia!
Enjoy! Enjoy! Enjoy!

« Ostatnia zmiana: 10 Lipca 2011, 16:15:29 wysłana przez O'Rena »
Nad prawidłowym orzecznictwem sądów rejonowych, apelacyjnych i wojewódzkich czuwa Sąd Ostateczny. Bo wojewodzkich tez Pan Bog rozliczy.

Offline Bruxa

• ^,..,^
  • Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-65535
  • ja tu tylko sprzątam...
« Odpowiedź #138 dnia: 10 Lipca 2011, 17:38:49 »
Stefan,  zostało trochę miejsca w tym twoim kiślu?
Bo nabrałam nagłej ochoty, zeby dołączyć...
Rude and not ginger

Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak.

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #139 dnia: 10 Lipca 2011, 19:52:23 »
To cię O`Rena wzięło? Na tym forum na poważnie chcesz o raku? Po co? Ale skoro chcesz...

Poruczniku Rżewski, słyszał pan? Natasza Rostwa zmarła na raka!
Tak, to była jej ulubiona pozycja.

Wszystko przed nami, a najlepsze z tego wszystkiego, to słowo "Nazapki".
Za kiślem może nie przepadam, ale jakby się Stefek z Melą podsunęli...

Offline szczutek

• Kompanijny kolaborant bez klasy; As szkodnictwa
  • Hydraulik
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +140/-459
  • Nie zrozumiałem pytania
« Odpowiedź #140 dnia: 14 Lipca 2011, 00:56:35 »
To cię O`Rena wzięło? Na tym forum na poważnie chcesz o raku? Po co? Ale skoro chcesz...
Oazą swobód jest nasze forum, gdzie panuje taka wolność, o jakiej się nawet Lemon Party nie śniło.
Węgiel to antracyt. Antracyt to ty. Skriabin zjadł karabin, a ciotka ma wszy.

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #141 dnia: 14 Lipca 2011, 09:51:50 »
Oazą swobód jest nasze forum, gdzie panuje taka wolność, o jakiej się nawet Lemon Party nie śniło.
A co to jest Lemon Party? I poproszę opowieści z autopsji, a nie z wikipedii! Mam nadzieję, że na takim Lemon Party to chociaż jedną, dwie autopsje się zrobi?
A tak na marginesie, kolego szczutek, czy w tym roku wyjeżdżasz na jakąś mniej lub bardziej wysuniętą placówkę archeologiczną? Już się nie mogę doczekać smakowitych artefaktów, chciałem powiedzieć relacji? A i Gonzo się dopytywał. Twój wątek jakiś zagrzebany leży...

Offline O'Rena

• Hydraulik
  • Zaawansowany Bułczarz
  • *
« Odpowiedź #142 dnia: 10 Sierpnia 2011, 23:51:15 »
Obysmy wszyscy zdrowi byli i wielu lat dozyli i zadnych wojen nie wspominali. Dlatego pisze. Dla zdrowia Rodziny (w tym mojego). Bo my tu gadu gadu a tam PO przeglosowalo ustawe o nasiennictwie dn. 29 lipca. Pozwala ona na uzycie  GMO na 'wlasne potrzeby'. Ale jak ktos posieje 100 ton rzepaku GMO na wlasne potrzeby kolo pola mojego przyjaciela rolnika ekologicznego to on moze pojsc z torbami bo mu zbiory zanieczysci.
Jedyna szansa, ze PT Prezydent nie podpisze.
Zaprotestowac mozna m.in.tak: http://alert-box.org/do-pobrania

Wiesz Cezary wolalabym interpretacje, ze pisze o zdrowiu, ziolach, zyciu. Jak podreperuje swoje bedzie mi weselej i bede mogla czesciej udzielac sie na forum. Ale w sumie to przez reakcje na moja jedna prosbe ten watek w takim kierunku sie rozwinal. W sumie wyszlo mi to na zdrowie, bo sie dokopalam do jeszcze ciekawszych materialow  ,^,

PS.
Claude Diolosa jest uznanym specjalista od medycyny chinskiej.

Dziekuje za drzemik ratujacy zycie! :)

Tez jestem ciekawa czego sie dokopie Szczutek na rubiezach. Prosze o relacje. Moze odczytam po latach ale z wielka przyjemnoscia :)

...
A co tam! Specjalnie dla Bruxy i Kota w worku;) kopia mego listu do PT Prezydenta. Moja Babcia pisala listy do Stalina, by uwolnil Dziadka z gulagu ale nie odpisal. Zobaczymy co zrobi Prezydent RP:)
To moje pisanie jest jak najbardziej na temat, bo moj Dziadek o malo co a by spotkal Dziadka Jacka na wojnie Rosyjsko-Japonskiej! Wprawdzie tej drugiej, podczas IIWS ale zawsze. Moze powinnam powiedziec 'front japonski' w ich odwiecznej wojnie o caly swiat. Moze dziadek Jacek przeszedl obie te wojny, na sopkach Mandzurii, kto wie. Moj Dziadek sie zapisal do wojska i o cudzie go wypuscili. Wazyl 40kg wiec go wyslali do szpitala, tam trafil na polska lekarke i tak dlugo sie kurowal az wojna z Japonia sie skonczyla i... wrocil do domu.

;D  >:(  :(  :o  ???  ::)  :-\  :-* :-X
Panie Prezydencie

Prosze o nie podpisywanie w obecnym ksztalcie ustawy o nasiennictwie z dn. 29.07.2011, gdyz jest ona szkodliwa dla mnie, dla Polakow i innych konsumentow polskich produktow rolnych.

Rynek zywnosci ekologicznej rosnie w tempie 20%, bo ludziom otwieraja sie oczy na zagrozenie ze strony GMO i Polska ma szanse na duzy udzial w tym rynku. Ja sama bylam zaszokowana tym, ze od 20 lat postepuje dominacja GMO i jadlam takie produkty wbrew mej woli, nie bedac o tym poinformowana.

Moj przyjaciel ma gospodarstwo ekologiczne a ta ustawa moze doprowadzic do zniszczenia jego upraw jesli jakis sasiad uzyje GMO i zanieczysci jego uprawy. To sie czesto zdarza m.in. w USA i doprowadzilo do bankructwa niejednego farmera.

Probujac odpowiedziec na pytanie starszego czlowieka: "Dlaczego tylu ludzi i to mlodych choruje na raka?" dotarlam m.in. do materialow o GMO i znaczeniu GMO w powstawaniu raka. Swietnie to wyjasnia Jeffrey M. Smith (responsibletechnology.org). Jesli zglebi Pan temat dowie sie Pan dlaczego hinduscy rolnicy uprawiajacy bawelne popelniaja samobojstwa. Chyba nie chce Pan tego dla nas?..

Jest juz mnostwo kompetentnych, rzetelnych materialow, wynikow badan, studiow przypadkow o szkodliwosci GMO wiec nie bedzie mogl Pan powiedziec pozniej: "Ja nie wiedzialem". Zatwierdzajac te ustawe bedzie Pan odpowiedzialny za pogorszenie mojego stanu zdrowia i tysiecy innych ludzi, ewentualne bankructwo mojego przyjaciela i innych gospodarzy ekologicznych, podetnie Pan wazna galaz polskiego rolnictwa. Jest Pan zobowiazany do chronienia nas Polakow, wiec prosze aby zadne inne czynniki nie wplynely na Panska decyzje i o zrobienie tego co nakazuje przyzwoitosc.

Mam nadzieje, ze Wyborcy beda pamietac podczas wyborow jacy ludzie glosowali na te ustawe. To ludzie, jednostki sa odpowiedzialne a nie systemy. Juz i tak nielegalnie wprowadzono GMO do Polski. I kto z tym cos zrobil?... GMO nalezy traktowac jak narkotyki: ZERO TOLERANCJI!

30 lat temu mialam nadzieje, ze GMO pomoze rozwiazac problemy zywnosciowe. Dzis widze, ze te nadzieje okazaly sie plonne. Stworzono
potwora, rozkrecono biznes, ktory wlascicielom przynosi zyski ale zarabia na mojej krzywdzie, na moim zdrowiu, zyciu.

Z tym wszystkim co wiem dzis o GMO kupuje co sie da ekologicznego, hoduje swoje ziola i mam zamiar przeniesc sie na wies. Dla mnie to kwestia przezycia. Mam chorobe towarzyszaca rakowi, wiem dlaczego sie u mnie pojawila i robie wszystko aby wrocic do zdrowia. Nie moge jesc GMO.

Ze skutkami tej ustawy bedziemy musieli zyc tak jak mieszkancy okolic Czernobyla, Fukushimy.

Jesli Pan podpisze te ustawe w obecnym ksztalcie to ja prosze o dokladne wyjasnienia dlaczego oraz o informacje jaka jest prodcedura odwolania Pana ze stanowiska.

Ja nie chce byc czescia eksperymentu pana Tuska (poslowie PO glosowali za ta ustawa), Tuskegee (tam rzad zostawil ludzi bez pomocy), jakiegokolwiek. Ja sie nie zgadzam.

Prosze Pana w imieniu mojej rodziny, przyjaciol i znajomych o zawetowanie tej ustawy.
Prosze Pana w imieniu mojej rodziny, przyjaciol i znajomych o zawetowanie tej ustawy.

Z powazaniem
(Nazwisko i adres znane redakcji)   

%01%
Bruuuuuuxia, nie badz Muuurzyn, daaaaj sloiczek. Chociazby po to by mi sie buzia zakleila, raczki przykleily do klawiatury i zebym nie zaczela pisac co to jest 'Round-up' :D  To chemia taka paskuuudna, nic z matematyki ani gramatyki!
« Ostatnia zmiana: 11 Sierpnia 2011, 00:35:33 wysłana przez O'Rena »
Nad prawidłowym orzecznictwem sądów rejonowych, apelacyjnych i wojewódzkich czuwa Sąd Ostateczny. Bo wojewodzkich tez Pan Bog rozliczy.

Offline O'Rena

• Hydraulik
  • Zaawansowany Bułczarz
  • *
« Odpowiedź #143 dnia: 11 Sierpnia 2011, 00:22:05 »
Piotr Zarębski od "Więźniarek" i "Pistoletu do Wynajecia" (wspanialy, odwazny, madry czlowiek i znakomity rezyser) ma najlepszy pomysl na wybory. Glosowac na ludzi. Jesli w innej okolicy jest ktos sensowny zalatwic zaswiadczenie, ze bedzie sie tam glosowalo i jechac. To dla tych co wierza w sens i uczciwosc wyborow.

:D A tak chcialam o przyrodzie, kwiatkach i dzemiku....

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #144 dnia: 11 Sierpnia 2011, 12:39:41 »
O`Rena, a co będzie, jak Pan prezydent jednak przeczyta Twój list i uwolni Twojego dziadka? Wyobrażasz sobie, co się wówczas w rodzinie będzie wyrabiało?
tak to jest, jak człowiek najpierw wyśle petycje, a potem zacznie się zastanawiać nad konsekwencjami.

Offline O'Rena

• Hydraulik
  • Zaawansowany Bułczarz
  • *
« Odpowiedź #145 dnia: 11 Sierpnia 2011, 16:26:52 »
Cezary! Gdybym tak mogla miec mojego Dziadka z powrotem, a zwlaszcza Babcie!... to bym pozlocila Prezydenta. Nie wiem czy on ale jego rodzina i spadkobiercy na pewno by sie ucieszyli:)

A tak... Bruxa i kisiel z Kotem.

Aha! Jeszcze dzieki Wam dotarlam do wykladu Ian'a Crane pt. "Codex Alimentarius". W czesci 9ej znalazlam odpowiedz na moje pytanie dlaczego zadna z lekarek nie powiedziala, ze zmiany w diecie moga mi pomoc :D

Ian Crane mowi ciagle o faktach, opiera sie na dokumentach, jest jak Eustace Mullins, Jerzy Ulicki Rek (ten ma juz 81sza strone dyskusji w necie, gdzie NIKT nie ma silniejszych argumentow niz on, sama radosc czytac takie dyskusje).

Warto Ian'a posluchac, bo widac, ze wie o co w tym wszystkim chodzi. To jest najlepszy dokument na temat tego co sie dzieje. I dlaczego jest jak jest. Nie ze wszystkim sie zgadzam ale nie znalazlam nikogo lepszego. Kudos dla tlumaczy.

Nam naprawde zostana 'sniadania czytane' jesli Ty i ja nie przeciwstawimy sie pewnym tendencjom. 

Po co byl ten serial? parodia Matysiakow? rozrywka? Jak juz sie rozrusza szare komorki to trzeba  cos zrobic, dopoki mozna.
A mozna.

W Niepoprawnym Radio szukaja wolontariuszy do pomocy w wyborach: http://niepoprawni.pl/story/niepoprawne-radio-pl-0

Pamietacie jak Tuska pobili powodzianie? Bo pojechal robic sobie PR, fotki strzelac. Salwowal sie ucieczka z cala swita. Mial rozcieta warge od sierpowego tego co go dopadl (a media milczaly jak zaklete). Ja tam boksu nie cwiczylam. Wole moje metody, listy, delikatna perswazje ;)

Nasz Kochany Kotek ma gdzies 'Aborygenow i inne ...' a co powie po Fukushimie? Toto przez rok bedzie bulgotac a o sarkofagu nic nie mowia, Czernobylski sie kruszy...  Akurat go nie dotyczy to co sie dzieje na swiecie!

Na urodziny poprosilam o licznik Geigera Muellera. A co! Nie widzieliscie filmu: 'Bitwa o Czernobyl'? Dzieci na ZPT ucza sie jak uzywac takiego licznika i sprawdzac czy cos jest jadalne.

Ja chyba napisze fan-odcinek o wyjezdzie Rodziny na piknik do Czernobyla. Wracaja i swieca. Oswietlaja caly blok... Tylko pan Slowikowski przed nimi ucieka.

A Ty Kocie prosze daj Bruxie cale morze kisielu (i dzemiku). Niech sobie z nim powalczy, bo tak jak przewidywalam ciagle chce sie kopac. No nie wie, ze ja ją taaak strasznie lubie :) Dzieki niej jeszcze wiecej wiem o zdrowiu!
Bruxia moja kochana!...

I chwala Szczutkowi, ze pamieta o wolnosci slowa! Kudos to you!
A przynajmniej podtytul tego dzialu:
'Dyskusja ogólna
W tym dziale możesz rozmawiać o wszystkim'.
(Ale nie ze wszystkimi) ;)

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #146 dnia: 11 Sierpnia 2011, 22:49:11 »
A więc bab cia także nie żyje... To czyniłoby gest prezydenta uwalniający z okazji wyborów dziadka z sowieckiego łagru bezsensownym...
Nie przejmuj się, klęski żywiołowe muszą być. Teraz mamy doczynienia z klęską w produkcji zbóż, chyba chodzi tym razem o klęskę nieurodzaju. Oznacza to ni mniej ni wiecej, że należy tym rolnikom dopłacić, tak to bowiem jest, że każdy przedsiębiorca bieże na siebie ryzyko niepowodzenia swojego biznesu, ale nie dotyczy to przedsiębiorcy w postaci rolnika...
oraz kopalni, oraz hut, oraz stoczni, oraz banków.
Czy tu nie jest za poważnie?
Jest.

Offline Ali

• ZOMOwiec
  • słoiki dżemu truskawkowego +46/-0
  • Im więcej wiem, tym mniej wiem...
« Odpowiedź #147 dnia: 11 Sierpnia 2011, 23:29:41 »
Jest*

* Melduję posłusznie, że znowu jestem... :)
Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka, choć co do Wszechświata to nie byłbym tak całkiem pewny. Albert Einstein

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #148 dnia: 11 Sierpnia 2011, 23:39:02 »
To kamień spadł mi z serca. Zaczynałem się denerwować. Czy już z nami będziesz, prznajmniej do mojego sobotniego odejścia?

Offline Ali

• ZOMOwiec
  • słoiki dżemu truskawkowego +46/-0
  • Im więcej wiem, tym mniej wiem...
« Odpowiedź #149 dnia: 11 Sierpnia 2011, 23:43:22 »
Mam nadzieję, że nie bierzesz przykładu z Leppera? Zaczynam sie martwić...
Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka, choć co do Wszechświata to nie byłbym tak całkiem pewny. Albert Einstein