Nieoficjalna strona Macieja Zembatego już nie w budowie zaprasza! https://zembaty.poszepszynscy.info - nowy adres! Za to treść stara.Nie ma powodu do niepokoju...
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
A mnie w związku z aktualnie poruszanym tematem przypomniał się następujący dowcip:Archeologom udało się całkowicie odszyfrować napis na płytach darowanych Mojżeszowi. Okazało się, że przykazanie było tylko jedno: "Nie z czasownikami pisze się osobno. Na przykład: nie zabijaj, nie kradnij, nie cudzołóż, itd."
Cytat: Ali w 10 Lutego 2010, 20:31:23A mnie w związku z aktualnie poruszanym tematem przypomniał się następujący dowcip:Archeologom udało się całkowicie odszyfrować napis na płytach darowanych Mojżeszowi. Okazało się, że przykazanie było tylko jedno: "Nie z czasownikami pisze się osobno. Na przykład: nie zabijaj, nie kradnij, nie cudzołóż, itd." Nie mów?tak mialo byc, sorki
To jak już tak sobie żartujemy://www.youtube.com/watch?v=qUalP6SBuj0
Cytat: 666 w 10 Lutego 2010, 22:51:28To jak już tak sobie żartujemy://www.youtube.com/watch?v=qUalP6SBuj0 Gdyby tylko raz wplótł w swoją wypowiedź słowo "Mahomet" - już by nie żył!
W Y Ś M I E N I T E !
Cytat: Ali w 11 Lutego 2010, 00:59:33W Y Ś M I E N I T E ! Nie lubie egzaltacji (no chyba że ja sam egzaltuje)
Skoro takie językowe bardzo poważne dywagacje, to ja mam dylemat:"nienajgorzej" - osobno czy razem? Ja bym napisał razem, ale Opera mi podkreśla.Zupełnie poważnie się pytam, bez śmiechów i żartów proszę.
Cytat: 666 w 10 Lutego 2010, 01:23:31Skoro takie językowe bardzo poważne dywagacje, to ja mam dylemat:"nienajgorzej" - osobno czy razem? Ja bym napisał razem, ale Opera mi podkreśla.Zupełnie poważnie się pytam, bez śmiechów i żartów proszę. Ja bym pisał odzielnie - bo "nie" z przymiotnikiem... Aha, miało być poważnie. "Poważnie" pisze się razem i przez "ż", w przeciwieństwie do "przez", które pisze się przez "rz", choć także razem, to znaczy nie osobno (a nie "nieosobno".
Cytat: Cezarian w 13 Lutego 2010, 20:05:16Cytat: 666 w 10 Lutego 2010, 01:23:31Skoro takie językowe bardzo poważne dywagacje, to ja mam dylemat:"nienajgorzej" - osobno czy razem? Ja bym napisał razem, ale Opera mi podkreśla.Zupełnie poważnie się pytam, bez śmiechów i żartów proszę. Ja bym pisał odzielnie - bo "nie" z przymiotnikiem... Aha, miało być poważnie. "Poważnie" pisze się razem i przez "ż", w przeciwieństwie do "przez", które pisze się przez "rz", choć także razem, to znaczy nie osobno (a nie "nieosobno".Mjodek byłby proud of U.