Autor Wątek: Polański wykastrowany (twórczo)?  (Przeczytany 2800 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Stefan

• Gość
Polański wykastrowany (twórczo)?
« dnia: 26 Października 2009, 09:38:24 »
Jak się dowiedzieliśmy, postać Romana Polańskiego we wszystkich filmach gdzie wystąpił na ekranie ma być zastąpiona Michałem Żebrowskim, a wszystkie jego filmy ma przereżyserować najwybitniejszy polski reżyser wszechczasów – Andreeeeeeeeeew Wajda!
Już nie możemy się doczekać…
I jednocześnie ogłaszamy konkurs z bardzo cennymi nagrodami – wymyślić wersje filmów Polańskiego w reżyserii innych reżyserów
Pierwsza nagroda to seks z dwunastolatką
Druga – seks czternastolatką
Trzecia  - seks z szesnastolatką.
Oczywiście na własny koszt i ryzyko.
Nagrodą dodatkową będzie możliwość spalenia owiec na hali.
Także na własny koszt i ryzyko, ale za to z błogosławieństwem samego.

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • Kombatant Wojny Rosyjsko-Japońskiej
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-32
  • Ja tu tylko bałaganię...
Odp: Polański wykastrowany (twórczo)?
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Października 2009, 13:57:13 »
Dwunastolatka może mieć i 12 lat, byle staro wyglądała. Zresztą taki Polański, to mógłby pobierać nauki u niejakiego porucznika Rżewskiego.
Palenie owiec na hali? Ale ostrzyżonych, czy nie? Bo ostrzyżone zdecydowanie gorzej sie palą. ,^,
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Offline Bluesmanniak

• ZOMOwiec
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-4
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Października 2009, 10:28:25 »
Gdzieś czytałem, że jest już projekt ustawy (unijnej!) zakazującej mężczyznom uprawiania seksu z młodszymi (od siebie) kobietami (stosunki małżeńskie nie będą podlegać ustawie). Prawdopodobnie projektodawcy wpadli na taki pomysł, gdyż mieli wielki problem z określeniem prokuratorskiej granicy wieku spółkujących małolatów. Ustawa wreszcie pozwoli sądownictwu na jasne i precyzyjne wydawanie wyroków bez wnikania w zawiłe sprawy dojrzałości płciowej czy też ustalanie 'chciała czy nie chciała'.
Takie postawienie sprawy rodzi obawy, czy to aby nie godzi w zasady równouprawnienia mężczyzn i kobiet? Owszem, godzi, szczególnie w kobitki lubiące starszych facetów. Jednak korzyści z ustawy są tak wielkie iż drobne niedogodności można uznać za pomijalnie nieistotne.

Stefan

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Października 2009, 10:56:10 »
Jednak korzyści z ustawy są tak wielkie iż drobne niedogodności można uznać za pomijalnie nieistotne.
Ale!
Ale chodzi o to, by te plusy nie przesłoniły nam minusów!

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Października 2009, 11:35:54 »
Jeżeli ta ustawa wyjaśnia jakieś nieścisłości, to chyba sie coś komus pomyliło? Jeśli ona jest młodsza o minutę? Obecnie sprawa jest prosta skończyła 15 lat (nawet minutę temu) i trzask prask i po wszystkim.
A jakie równouprawnienie!

Stefan

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Października 2009, 12:01:09 »
Jeżeli ta ustawa wyjaśnia jakieś nieścisłości, to chyba sie coś komus pomyliło? Jeśli ona jest młodsza o minutę? O
Chyba minetę?

Offline Bluesmanniak

• ZOMOwiec
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-4
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Października 2009, 12:12:50 »
też perwers ;D

Offline Bruxa

• ^,..,^
  • Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-65535
  • ja tu tylko sprzątam...
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Października 2009, 20:03:34 »
Gdzieś czytałem, że jest już projekt ustawy (unijnej!) zakazującej mężczyznom uprawiania seksu z młodszymi (od siebie) kobietami (stosunki małżeńskie nie będą podlegać ustawie). Prawdopodobnie projektodawcy wpadli na taki pomysł, gdyż mieli wielki problem z określeniem

Nie uwierzę w takie nie poparte niczym pogłoski. Jak wszyscy wiedzą, a ja miałam okazję dowiadywać się ostatnio podczas piętnastogodzinnego kursu, jedną z unijnych podstawowych wytycznych horyzontalnych (sic!) jest zasada równego dostępu, a co za tym idzie, braku dyskryminacji ze względu na płeć. Przedstawiony tu projekt faworyzuje kobiety w dostępie do młodszych partnerów, jednocześnie ograniczając ich prawa do wyboru partnera starszego. należałoby wnieść zasadniczą poprawkę skutkującą zrównaniem pozycji płci, na przykład zakazać również kobietom uprawiania seksu z młodszymi (od siebie) partnerami.
Nierozwiązane również pozostają kwestie mniejszości seksualnych, wskutek czego projekt razi nachalną heteronormatywnością.

PS: Przepraszam, dopiero wróciłam z tego szkolenia, a wyjątkowo debilne ono było, nawet w kategorii grantów unijnych
  S:)
Rude and not ginger

Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak.

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Października 2009, 10:13:30 »
Zamurowało mnie, nie mam nic do napisania. Euroeksperci przewidzieli wszystkie dyskryminacje zboczeń, przepraszam inności.