Nieoficjalna strona Macieja Zembatego już nie w budowie zaprasza! https://zembaty.poszepszynscy.info - nowy adres! Za to treść stara.Nie ma powodu do niepokoju...
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ty mu recytowałeś wiersze Asnyka?
Cytat: Ali w 06 Października 2009, 09:14:49Ty mu recytowałeś wiersze Asnyka?Dlaczego Asnyka?Nie mógł być to Ważyk, albo Zagajewski?Albo nawet Achmatowa? (by było od A do Z)
Cytat: Stefan w 06 Października 2009, 10:52:31Cytat: Ali w 06 Października 2009, 09:14:49Ty mu recytowałeś wiersze Asnyka?Dlaczego Asnyka?Nie mógł być to Ważyk, albo Zagajewski?Albo nawet Achmatowa? (by było od A do Z)... bo to tak romantycznie, jak zeznała wczoraj pewna Pani S. ...
Nareszcie rozumiem w pełni termin "wiersze najszczersze".
A ja miałem dzisiaj w ręku TO wiekopomne dzieło Wielkiego Językoznawcy.
Cytat: szczutek w 07 Października 2009, 01:12:48A ja miałem dzisiaj w ręku TO wiekopomne dzieło Wielkiego Językoznawcy. 12 godzna w pracy a więc zapytam:A bez metafor?
Ruki w wierch
Cytat: Cezarian w 09 Października 2009, 01:05:55 Ruki w wierchBo się mój dziadek wkurwi i wstanie z grobu.Ruki wierch, braszaj gwintówku, Polszy waszej niet, pradał Beck waszu dzierżawu - tak do niego pod Lwowem gadali.Kto nie wiem, ale chyba niemce... (no bo kto?)
Bo pod Lwowem to i Niemce byli, ale widać Twój dziadek należał do tych, co Lwów przekazali Rosjanom (jak stało w książce od historii do szkoły średniej). Poza tym, ten mówiący po rosyjsku Niemiec miał rację, niestety. Polszy uże tam niet.