Nieoficjalna strona Macieja Zembatego już nie w budowie zaprasza! https://zembaty.poszepszynscy.info - nowy adres! Za to treść stara.Nie ma powodu do niepokoju...
W sytuacji w której wszyscy narzekają iż im zmalało, nie stać, mniej kupują itp. warto wspomnieć o rzadkim przypadku gdy klientom wzrosło. Wzrósł mianowicie czas jazdy pociągiem. Daje sięw tym nawet zauważyć pewną prawidłowość. Z każdą kolejną (co mniej więcej 4 tygodnie) zmianą rozkładu, czas przejazdu na mojej trasie Tarnów Kraków rośnie o 10 minut. Obecnie wynosi 2:10. Odległość to 80 km. Jak łatwo policzyć do 4h powinniśmy dobić za niecałe dwa lata. Oczywiście my sobie czasem żartujemy, ale tak dla jaj (Wielkanoc przecież) sprawdziłem czas jazdy Wawa - Gdańsk. 6:24! Gdy ktoś często na tej trasie podróżuje to przecież opłaca się zbudować samemu tzw kukuruźnik!! Oczywiście nazywając go Jedziniak II
U mnie też były do kupienia kawałki brutala ale raczej na lewo.A tu na początku pomyślałem, że te panele to tzw. "klapki" czyli tzw. "pragotrony". Te katowickie nie zawahają się przed pokazaniem pociągu kolonijnego do Zwardonia przez Nysę o 25:61.
Tarnów - mon amour. Tak było.
Czy mam rozumieć, że wzięto się po raz pierwszy od czasów Franiciszka Józefa za remont pięknego dworca PKP w Tarnowie?