Autor Wątek: Bieżączka (chora)  (Przeczytany 85810 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Stefan

• Gość
3 524
« Odpowiedź #90 dnia: 27 Grudnia 2010, 12:57:37 »
3524 złote - tyle w tym roku nie wyniesie premia dla każdego Polaka.
- w zeszłym roku nie wyniosła 3234 złotych - mówi Jan Dziedziczak - a więc jest progres, a nawet postęp.
W przyszłym roku rząd planuje nie dać rodakom 3 728 złotych świątecznej premii.
Tak trzymać!

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • Kombatant Wojny Rosyjsko-Japońskiej
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-32
  • Ja tu tylko bałaganię...
Odp: Bieżączka (chora)
« Odpowiedź #91 dnia: 27 Grudnia 2010, 14:09:08 »
Jak rozumiem jest to tegoroczna średnia nie dana premia? Bo pewnie niektórzy nie dostaną jeszcze więcej?
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Stefan

• Gość
Jan Mi ufa premierowi
« Odpowiedź #92 dnia: 28 Grudnia 2010, 10:15:18 »
Jan Mi ufa premierowi.
- Ufałem już Jaroszewiczowi, Pińkowskiemu, Jaruzelskiemu a nawet Radkowskiemu, a więc nie mam powodów nie ufać Tuskowi - powiedział Jan M  - w końcu ktoś go tam postawił w jakimś celu - optymistycznie zakończył.
Nam jakoś optymizmu nie staje, no ale my starzy jesteśmy....
« Ostatnia zmiana: 11 Stycznia 2011, 18:20:56 wysłana przez Stefan »

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: 28 Grudnia 2010, 11:19:13 »
To znaczy, że nie ufał Narutowiczowi i Mościcikeimu? Czyli internowania w stanie wojennym mu nie przeszkadzały, a Bereza Kartuska tak? I to jest właśnie manipulowanie pamięcią. Tym razem swoją. Czego się jednak spodziewać po Miegliczu?

Stefan

• Gość
Bimbrownicy cenią prezydenta
« Odpowiedź #94 dnia: 09 Stycznia 2011, 15:40:53 »
Bimbrownicy szkoccy cenią prezydenta.
- To swój chłop, jest taki fajny i w ogóle kup ziemniaki w loży/* - powiedział McCarhty O,Brinan, szkocko irlandzki potomek słynnych podlubelskich bimbriowników - gdyby do nas przyjechał, to poczęstowalibyśmy go taką whisky że hej!
- A jak nie przyjedzie, to my przyjedziemy do niego. Niech tylko załatwi bilety.

/*tłumaczenie ze szkockiego za pomocą GT (c)

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 09 Stycznia 2011, 22:23:49 »
Czy słynni podlubelcy bimbrownicy mogą się równać z tymi spod Czarnej Białostockiej lub północnej Hajnówki? A z tymi spod łąckiej?
Szkotó nie liczymy, bo z myszy to każdy potrafić zrobić bimber...

Offline Bruxa

• ^,..,^
  • Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-65535
  • ja tu tylko sprzątam...
« Odpowiedź #96 dnia: 09 Stycznia 2011, 23:05:42 »
Co mi przypomina, że według Pratchetta mieszkańcy Efebii potrafili przerobić na alkohol wszystko, co się dało wsadzić do wiadra, a na zakąskę wszystko, co z niego nie uciekło...
Rude and not ginger

Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak.

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #97 dnia: 09 Stycznia 2011, 23:08:50 »
Czyli również tradycyjną ulotkę przeciwalkoholową? Tylko pytanie, czy jako zagrychę, czy jako składnik alkoholu?

Offline Bruxa

• ^,..,^
  • Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-65535
  • ja tu tylko sprzątam...
« Odpowiedź #98 dnia: 09 Stycznia 2011, 23:18:24 »
Etanol z celulozy to chyba żaden wyczyn. Tylko farbą drukarską będzie zalatywać...
A na zakąskę to chyba najlepiej po przetworzeniu celulozy na kozy?
Rude and not ginger

Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak.

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #99 dnia: 09 Stycznia 2011, 23:32:06 »
Tak to chyba Grecy robią uzo?

Stefan

• Gość
Minister ostrzega
« Odpowiedź #100 dnia: 11 Stycznia 2011, 18:34:05 »
Minister finansów ostrzegł hazardzistów, że wchodzenie na witryny oferujące hazard nie zawierające w domenie .pl będzie karane!
A ponieważ nie mam takich domen z .pl, internetowy hazard będzie karany at all.
- Potrafimy takiego gagatka zlokalizować, poprzez wpisy z logów providerów oraz porównaniem wpływu i wypływu środków z jego konta - powiedział Rostowski w radiowej Trójce - namierzamy przestępcę, karzemy i  prawu staje się zadość - zakończył z emfazą.
Recording Industry Association of America natychmiast zadzwoniła do ministra w celu uzyskania pomocy z plagą piractwa nękające czołowe wytwórnie płytowe.
Minister zasłoniwszy się grypą odjechał na Podlasie, po autograf na książce Grassa.
A my jesteśmy dumni z ministra,  który hazardzistom się nie ujął.
Najśmieszniejsze jest to, że to wszystko miedzy jest prawdą.

Stefan

• Gość
Rząd obejmie patronatem organizacje pozarządowe
« Odpowiedź #101 dnia: 12 Stycznia 2011, 16:18:47 »
Rząd JE Donalda Tuska Pierwszego ma zamiar objąć  opieką organizacje pozarządowe (Non-Govermental Organisations).
- Obejmiemy je patronatem - mówi Jan Dziedziaczak - bo naszą głęboką troską (naszo głeboko trosko) jest to, abu NGO działały bez problemów.
W tym celu rząd ma powołać rządowego pełnomocnika d/s NGO,  który będzie wspierał, ale jednocześnie kontrolował wspomniane organizacje.
W przyszłości (po wyborach parlamentarnych), w każdej pozarządowej organizacji będzie zasiadał przedstawiciel rządu.
Podpisujemy się (jak i prezydent) obiema rękami po tą słuszną i dalekowzroczną inicjatywą.

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: 12 Stycznia 2011, 20:32:04 »
Do ostatniej informacji Jan Dziedziczak zamieścił sprostowanie: Oczywiście opieką będą objęte tylko prorządowe organizacje pozarządowe (Pro-Govermental Non-Govermental Organisations).

Offline Baader

• Hydraulik
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +25/-2
« Odpowiedź #103 dnia: 30 Stycznia 2011, 10:21:54 »
Pojawiają się pierwsze wyniki śledztwa mającego na celu ustalenie przyczyn porażającego wypadku Adama Małysza na Wielkiej Krokwii. Naszym wiewiórkom udało się zebrać je w całość i oto rezultat. OCzywiście niewykluczone, że rezultaty prac - baczność! - niezaleznych amerykańskich ekspertów - spocznij - wywrócą je do góry nogami.

1. Pijany Kruczek kazał Małyszowi lądować w tych warunkach.
2. W 10 sekundzie słychać strzały.
3. "Ten skok w tych warunkach w ogóle nie powinien się odbyć" - mówi specjalista z miesięcznika "Narciarska Polska".
4. Były skoczek narciarski Robert Mateja twierdzi, że Małysz popełnił szereg błędów, m.in. nie kwitował poleceń Tepesa z wieży..
5. Winę Małysza potwierdza też raport Międzypaństwowego Komitetu Narciarskiego.
6. Apoloniusz Tajner twierdzi jednak, że raport jest niekompletny, bo nie uwzględnia błędów Waltera Hofera.
7. Tymczasem pełnomocnik Izabeli Małysz w wywiadzie dla radia Ślinotok FM mówi, że "nie można wykluczyć hipotezy zamachu ekip austriackiej i szwajcarskiej"
8. Do dnia dzisiejszego polscy skoczkowie zawsze tak lądowali na Wielkiej Krokwi. Trwa badanie czy dotychczasowe procedury były skuteczne i czy zostały zastosowane tym razem.
9. Tepes odradzał lądowanie w Zakopanem. Proponował wykonanie manewru na alternatywnej skoczni w Wiśle.
10. Całą winę za upadek ponosi kontroler wieży lotów, który nie poinformował Małysza o odchyleniu od toru lądowania  a z wieży za późno padła komenda "pull up".
11. Niektórzy komentatorzy nie wykluczają bezpardonowego zamachu na lot Adama Małysza.
12. Przed Małyszem próbował lądować przedskoczek ale ze względu na mgłę odszedł na skocznię zapasową.
13. Po dramatycznych i niecenzuralnych wypowiedziach Hoffera i Tepesa można wnioskować, jak bardzo napięta atmosfera panowała na wieży.
14. Przed Małyszem wylądował szczęśliwie Żyła, jednak jak się później okazało podchodził do lądowania bez zgody wieży. Zostaną wyciągnięte wobec niego surowe konsekwencje
15. Fani Małysza zapowiedzieli postawienie krzyża w miejscu katastrofy.
16. Adam Małysz w chwili upadku miał 33 lata i wylatanych 5384 godzin.   
Hochsztapler pan jesteś panie starszy! Zwykły hoch... hochsztapler!!!

Stefan

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: 30 Stycznia 2011, 17:16:52 »
No dobrze, ale gdzie jest wyjaśniona rola Stocha, który dybie/* na miejsce Małysza?

/* Widziano go, jak kupował sól na Krupówkach