Autor Wątek: Kawa czy kłełbasa  (Przeczytany 2380 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Stefan

• Gość
Kawa czy kłełbasa
« dnia: 19 Sierpnia 2009, 08:54:46 »
Telewizja ma zamiar w jesiennej ramówce przedstawić nowy poranny program pod tytułem „Kawa czy kiełbasa”.
- Audycja przeznaczona jest dla nauczycielek, monterów telewizji kablowej oraz kontrolerów MPK wracających z drugiej zmiany. Specjalny kącik przeznaczony będzie także dla (Nie)Mców – mówi red.  Hanna Monika Oliwacyn-Prut Dymarska,  odpowiedzialna za nowy projekt.
W ramach novum, poranna audycja będzie emitowana w paśmie wieczorno-nocnym od 23.30 do 3.30
- Liczymy na wiewiórki oraz widzów, którzy lubią oglądać nasz program. Przewidujemy konkursy, zapiekanki, sucharki i grzanki – dodaje producent programu Henryka Maria Stefan Ciuś – i liczymy na oglądalność rzędu 36-42% populacji która będzie miała włączony telewizor na naszej stacji wg SMG-KRC.
Audycji życzymy, choć nie przewidujemy
« Ostatnia zmiana: 19 Sierpnia 2009, 09:49:54 wysłana przez Stefan »

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • Kombatant Wojny Rosyjsko-Japońskiej
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-32
  • Ja tu tylko bałaganię...
Odp: Kawa czy kłełbasa
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Sierpnia 2009, 09:53:32 »
Rozumiem, że chodzi o wiewiórki nocne? POdobno najrzadszą odmianą wiewiórek nocnych są nocne wiewiórki latające (polatuchy), bo rozbijają się o drzewa. 0>[
Aha, a jakie suchary będą rozlosowywać, bo ja nie wszystkie lubię. Może to będą suchary z wody?
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Offline Bruxa

• ^,..,^
  • Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-65535
  • ja tu tylko sprzątam...
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Sierpnia 2009, 12:09:11 »
Telewizja ma zamiar w jesiennej ramówce przedstawić nowy poranny program pod tytułem „Kawa czy kiełbasa”.
- Audycja przeznaczona jest dla nauczycielek (...)

Biorąc pod uwagę ostatnie decyzje MEN w sprawie tzw. podwyżek dla budżetowki, pytanie "kawa czy kiełbasa?" zaczyna w życiu nauczycielek odgrywać coraz istotniejszą rolę. Docelowo przewiduje się wprowadzenie specjalnego nocnego wydania audiotele pod hasłem "chleb czy woda?"  >:D
Rude and not ginger

Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak.

Offline szczutek

• Kompanijny kolaborant bez klasy; As szkodnictwa
  • Hydraulik
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +140/-459
  • Nie zrozumiałem pytania
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Sierpnia 2009, 19:46:40 »
A poranna "Kawa czy kiełbasa" będzie zaczynać się zapewne o 6.5. Nieważne.
Węgiel to antracyt. Antracyt to ty. Skriabin zjadł karabin, a ciotka ma wszy.

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-32
  • Ja tu tylko bałaganię...
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Sierpnia 2009, 14:40:10 »
Biorąc pod uwagę ostatnie decyzje MEN w sprawie tzw. podwyżek dla budżetowki, pytanie "kawa czy kiełbasa?" zaczyna w życiu nauczycielek odgrywać coraz istotniejszą rolę. Docelowo przewiduje się wprowadzenie specjalnego nocnego wydania audiotele pod hasłem "chleb czy woda?"  >:D
Jednak podwyżki redukują do rozwiązanego problem "kawa czy herbata"? Tą kwestią nie będzie się już musiał zamartwiać biedny nauczyciel.
Taki nauczyciel wf-u zawsze może dorobić na korepetycjach, obecnie ze względu na urzędy skarbowe coraz częściej zwane "tajnymi kompletami" lub odpowiednio: "podstawówką, gimnazjum, średnią latającą", na wzór słynnych uniwersytetów latających.
Ale co mają powiedzieć biedni nauczyciele języków obcych, przedmiotów ścisłych, języka polskiego, których usług w zakresie korepetycji już nikt nie potrzebuje? W końcu zawsze to lepiej trenować rzucanie młotem pod mostem. A przecież w każdej klasie znajdzie się jakiś młot.
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.