Autor Wątek: Polski celnik polskim patriotą!  (Przeczytany 2822 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Stefan

• Gość
Polski celnik polskim patriotą!
« dnia: 27 Stycznia 2008, 11:03:33 »
Na nic się zdały niecne, zakulisowe działania, mające na celu wywiezienie polskiego mięsa na wschód.
Starsi zapewne pamiętają, a młodsi niech sobie przypomną, jak to w epoce dawno minionej stosowano różne metody by temu zapobiec, z zaspawywaniem pociągów włącznie.
Dopiero w ostatnich latach udało się w sposób systemowy zahamować, sprytnie prowokując embargo.
Niestety, obecny reżym za nic ma interes Polski, w niecny sposób odwołali embargo i widmo braku mięsa znów zagląda nam w oczy. A wiemy co się dzieje, gdy w Polsce brakuje mięsa.
Widząc to, ariergarda polskości, ten ostatni szaniec i nasza ostatnia nadzieja, postanowiła niewypuszczać mięsa z Polski.
Tą szlachetną grupą są oczywiście polscy celnicy, którzy nie odprawiają żadnych tirów na wschodniej granicy.
Oczywiście, reżymowa prasa, radio i telewizja, przedstawiają zafałszowany obraz sytuacji, sugerując, że chodzi li tylko o pieniądze.
Przypominamy, że to ten sam reżym doprowadził do wywozu mięsa z Polski.
Celnicy w walce o stabilizację kraju postanowili jednak nie przejmować się nagonką i robią (a w zasadzie nie robią) swoje.
Cześć im i chwała!

Offline Bruxa

• ^,..,^
  • Pierdziel
  • Kombatant Wojny Rosyjsko-Japońskiej
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-65535
  • ja tu tylko sprzątam...
Odp: Polski celnik polskim patriotą!
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Stycznia 2008, 17:14:13 »
A mnie się podoba twarda postawa kierowców stojących po wiele godzin, ba! dni nawet, w kolejce do przejścia granicznego. Żeby oprotestować protest celników, którzy zablokowali przejazd i sprawili, że TIRy stoją, dzielni kierowcy TIRów zablokowali przejazd i TIRy stoją  ;D
Rude and not ginger

Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak.

Offline Ali

• ZOMOwiec
  • słoiki dżemu truskawkowego +46/-0
  • Im więcej wiem, tym mniej wiem...
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Stycznia 2008, 13:27:52 »
Czekamy więc na oclenie się celników w proteście przeciwko zablokowaniu zablokowanych TIR-ów przez kierowców tychże TIR-ów...
Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka, choć co do Wszechświata to nie byłbym tak całkiem pewny. Albert Einstein

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-32
  • Ja tu tylko bałaganię...
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Stycznia 2008, 15:27:31 »
Mnie się także podoba twarda postawa Tirowców. Wszytko się na nich odbija, nawet mięso, jak błyskotliwie wywiódł to Stefek. Ja bym tylko chciał, żeby TIR-owcy skoro juz protestują i blokują, rozszerzyli liczbę postulatów np. o tańszą benzynę?
Nie śledziłem na bieżąco wydażeń, czy TIR-ówki także coś blokują, a jeśli tak, to co i dlaczego?
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Offline Bruxa

• ^,..,^
  • Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-65535
  • ja tu tylko sprzątam...
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Stycznia 2008, 17:52:59 »
TIRówki korzystają z twardej, ekhm, postawy TIRowców. Na drogach wylotowych z Warszawy, zdaje się...
Rude and not ginger

Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until you hear them speak.

Offline Cezarian

• Pierdziel
  • *
  • słoiki dżemu truskawkowego +65535/-32
  • Ja tu tylko bałaganię...
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Stycznia 2008, 22:48:24 »
TIRówki korzystają z twardej, ekhm, postawy TIRowców. Na drogach wylotowych z Warszawy, zdaje się...
To dlatego zamierzają nie wjeżdżac do centrum Warszawy, a protestować na obrzerzach... ;)
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.