Sobota:Nagrody rewanżują się na parapecie...
Agata:
Ten tu ciągle przyłazi i pozdrawia nas od jakiegoś Stefana...Qlpa:
Ja Cię błagam, ja naprawdę nie pamiętam żadnego Stefana!W niedzielę rano Qlpa jeszcze bardziej nie pamiętał Stefana i nie tylko...
-To jest napad!
-Bank to następne drzwi, to Ty, Michał?I ledwo wybiła 17:00, a pojawiła się przemoc na scenie.
Kabaret "Klakier". Moim zdaniem spójnie ale średnio, zdaniem jury:
wyróznienie w postaci skrzynki gruszek za oryginalny pomysł na program, sprawną i śmieszną jego realizację.-gdzie znajduje się trąbka Eustachiusza?
-w uchuu, w uchuu
-a z czego robi się poduszki?
-z puchuu, z puchuuCzyli kabaret PUK i wyjątkowo mniej przemocy, za to:
Grand Prix za całokształt, śmiechotwórstwo i wysoki poziom artystyczny, indywidualną nagrodę dla Tomka Biskupa za wykreowanie pięciu, skrajnie róznych i śmiesznych kreacji kabaretowych i nagroda publiczności (grucha)Kabaret "Czołówka Piekła" czyli... miałem dyżur w szatni...
A od jury:
uznaniowa nagroda za pomysł i wkład naukowy w prezentacji Power Point.Jury knuje (Lech Mackiewicz, Tomek Jachimek, Mateusz Frąc)
Po przerwie znów przemoc... czyli kabaret "Nołnejm"
Mała awaria pozwoliła na promocję kabaretu radiowego...
Nagrodę Dziennikarzy "za wydarzenie festiwalowe" - Pietrucha 2009 - dostał kabaret Noł Nejm za "spontaniczny, antymedialny manifest w postaci zadymienia sceny oraz publiczności, co wykluczało oglądanie kabaretu, a zmusiło publikę do wsłuchania się w tekst". oraz
uznaniowa nagroda za zgrabne przeniesienie amerykańskich zwyczajów na polski grunt w skeczu "Cukierek albo psikus" od Tomka JachimkaCo można wynieść z pracy. Ci panowie fakrycznie musieli słuchać radia i instruktaży Grzegorza P.
I znów krew czyli stado Umtata...
James Bond i... mama Jamesa Bonda
Groźby pomogły:
Wyróżnienie w postaci skrzynki jabłek dla kabaretu Stado Umtata za śmieszną i konsekwentną spójność stylistyczną, Nagroda za nalepszy skecz - Ogryzek 2009 - dla kabaretu Stado Umtata ze szczególnym wyróżnieniem Agaty Biłas za histerycznie śmieszną kreację płatnej morderczyni.
Terror c.d. - kabater "Śmigłowce"
nagroda uznaniowa za abstrakcyjny humor uciekającej brody Hemingway`a i skecz u lekarza od Lecha Mackiewicza (czyli zdjęcie po raz kolejny zupełnie nie na temat - od tego forumowicz ma wyobraźnię...