Kategoria ogólna > Aktualności
Wątek polityczny dla niemogących żyć bez idiotów i poteflonów
Fasiol:
--- Cytat: Bluesmanniak w 08 Kwietnia 2024, 08:55:30 ---My też mamy daleko ale chcielim zmienić wójta, pół godziny z buta.
Niestety, nie dał się zmienić...
--- Koniec cytatu ---
Jak bardzo mocno chcecie go zmienić to zaproście kiedyś wójta na obiad do poddanych, Maryla przyrządzi grzybki ...
Cezarian:
--- Cytat: Fasiol w 08 Kwietnia 2024, 10:08:24 ---
--- Cytat: Bluesmanniak w 08 Kwietnia 2024, 08:55:30 ---My też mamy daleko ale chcielim zmienić wójta, pół godziny z buta.
Niestety, nie dał się zmienić...
--- Koniec cytatu ---
Jak bardzo mocno chcecie go zmieć to zaproście kiedyś wójta na obiad do poddanych, Maryla przyrządzi grzybki ...
--- Koniec cytatu ---
A jak się pomyli i przyrządzi dobre grzyby? Nie mówię, że smaczne, bo to oczywiste, że Marylka nawet trujące grzyby smacznie przyrządza.
Baader:
A u nas we galicyjskich stronach rodzinnych to panie nie ma mocnych. Jakiś czas temu wójta zawiesili, następnie usłyszał zarzuty, nie przeszkodziło mu to wygrać wyborów (sprawę bardzo ułatwiało iż nie miał kontrkandydatów) - a teraz proszę: został oczyszczony:
https://tarnow.naszemiasto.pl/sad-podjal-decyzje-w-sprawie-wojta-gminy-szerzyny-grzegorz/ar/c1-9691675
Tak to tyka polityka (lokalna)!
Bruxa:
To słabo go zawiesili, skoro potem jeszcze mógł cokolwiek usłyszeć.
Miała się tu przyczepić do kolejności zdarzeń (najpierw egzekucja, potem zarzuty) ale przypomniałam sobie proces jednego papieża...
Cezarian:
Ależ co wasze? Przecież sądy są niezawisłe i niezależne?
I teraz tak, niestety nie mam najlepszych doświadczeń z Sądem Rejonowym Kraków-Śródmieście, a bywałem, choć, trzeba lojalnie oddać, był to sąd cywilny, a nawet gospodarczy, a nie karny. Zupełnie odmienne zdanie mam natomiast o krakowskim Sądzie Okręgowym.Co zaś do zabezpieczeń prokuratorskich i zasadności ich stosowania, to zupełnie osobny temat, ale najkrócej mówiąc, lubią oni zabezpieczeniami szafować, czy słusznie, czy nie.
Podsumowując, oczywiście możemy sobie gadać bez znajomości akt sprawy...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej