Uwaga! NEW! EXCLUSIVE! Encyklopedia Poszepszyńska under construction http://poszepszynscy.wikia.com
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
W wiadomościach to masz na co dzień Matrix.
Ja jednie czytałem, że straszny gniot. A ponieważ czytałem w Rzepie, więc chyba nie pójdę. Poczekam, aż pokaże to Kurski? Niekoniecznie w wiadomościach...
No co? "Ulotne" można różnie rozumieć...Z innej bajki - Matrix zmartwychwstał! (The Matrix Resurrections) - widział już kto? Bo aż się boję...
PRALINKIPralinki to duchy opiekuńcze gospodarstwa domowego (por. Domowik, Bannik, Komornik), zamieszkujące pralnie, suszarnie i garderoby. Żywią się bawełną, bałaganem i krochmalem. Z upodobaniem wyjadają z koszy na pranie skarpetki, zawsze po jednej z pary. Mają skłonność do nadużywania chemii gospodarczej, dlatego są skore do psot. Zdarza się często, że opity odplamiaczem Pralinek zatyka skarpetkami rurę odpływową lub majstruje przy programatorze. Odnotowano też liczne przypadki, kiedy wyjątkowo złośliwy osobnik dorzucał do białego prania jedną, strategicznie dobraną sztukę w intensywnie farbującym kolorze. Pralinki uchodzą za niewidzialne, a to dlatego, że potrafią błyskawicznie znikać w miejscach, do których nikt nigdy nie zagląda, takich jak dno kosza na pranie czy to miejsce za pralką, gdzie jak coś wpadnie, to przepadło.