Temat jakby nie było ciekawy...
Ja dzielę reklamy na 3 kategorie: Kultowe, Normalne i "Tak głupie, że aż śmieszne"
Do tej pierwszej kategorii mogę zaliczyć takie "hity", jak pierwsze reklamy Mumio (teraz to już lekka przesada, choć dalej śmieszy), czy chociażby reklamę z "Żołądka" ("W Żołądku zawsze byli kwasy!"
). Oczywiście jeszcze seria z ŻUBREM mnie zmiażdżyła! ("Dobrze posiedzieć przy Żubrze.")
Tą drugą kategorię przemilczę, gdyż na te reklamy nie zwracam uwagi najmniejszej.
Ta trzecia kategoria jest szczególna - nie wiem czy śmiać się, czy płakać. Jak można wymyślać tak głupie reklamy? ONI
to robią specjalnie chyba, żeby było jak najgłupiej i żeby w ogóle zwrócić uwagę na to wątpliwej jakości "dzieło". To teraz przykład:
Reklama parówek:
- Mmmmmm...jaka pyszna parówka!
- Jedną zjem teraz, a drugą wezmę do szkoły. <co to k.. ma być?
>
Kolejny przykład reklamy będzie jak najbardziej związany z naszym forum, chociaż nie wiem, czy dowcip ten jest najwyższego gatunku (na pewno jednak palce lizać!):
M: Kochanie dobry dżem!
K: Tak!? To dżem z biedronki!
M: Tak?! A ja myślałem że z truskawek.Jeszcze poza wszystkimi kategoriami są reklamy, które mnie najbardziej denerwują, a są to:
1) Wszelakie reklamy, które przerywają mi filmy (to jest już szczyt!).
2) Reklamy na forach i stronach internetowych...noł koments.
Ogólnie to doktorat można napisać, ale żeby nie zanudzać, to już skończę ten wywód.
P.S. Ostatnio ściągnąłem sobie 28 reklam autorstwa Davida Lyncha. Podchodziłem do tego z nieufnością, jednak teraz widzę, że także reklamy mogą być swojego rodzaju małymi dziełami sztuki!