Niezawodny joemonster zajął się kotami, oto wyjątki:
Mimo że koty wydają się być zwierzętami wybitnie inteligentnymi, trudno nauczyć mruczka następujących prawd:
- Wrzeszczenie na puszkę z żarciem nie spowoduje jej otwarcia.
- Udawanie „zdechłego kota leżącego na schodach" w chwili gdy właściciel idzie po nich niosąc kosz z ciężkim praniem, może doprowadzić do tego, że pewnego dnia naprawdę stanę się „zdechłym kotem leżącym na schodach”
- Mój człowiek zdolny jest do gotowania jajek na bekonie bez mojej pomocy
- Rośliny doniczkowe nie są z mięsa
- Nigdy nie będę w stanie przeskoczyć przez zamknięte okno
- Niezależnie jak bardzo jestem utalentowany, mój właściciel nie będzie zachwycony moimi próbami budowania zamków z piasku w kuwecie
Inne oczywizdości:
Nawet najgrubszy kot potrafi wypracować najlepszą pozę aby wyglądać szczuplej.
Problem z kocimi zaśpiewami reguluje prawo w mieście Columbus – kotom nie wolno wyć po godzinie 21.
Psy przychodzą, kiedy się je zawoła. Kot przyjmuje informację do wiadomości i przychodzi później.
W miejscowości International Falls w Minnesocie prawo zabrania kotom gonienia psów w pobliżu słupów telefonicznych. Tymczasem w kalifornijskim Ventura Country kotom zabronione jest uprawianie seksu bez specjalnego zezwolenia.
Kot pozwoli Ci spać na krawędzi łóżka.
Pewien szkocki posiadacz kota najwyraźniej wyjątkowo się nudził, bo postanowił policzyć ilość myszy zabitych przez swego pupila. Do 21 roku życia, Towster pomógł w odejściu do krainy wiecznych łowów 28 899 gryzoniom (średnio ubijał cztery myszy dziennie).
Prawdziwy kot położy się na ziemi w taki sposób, aby stanowić jak największą przeszkodę dla pozostałych domowników.
Jeśli chcesz spowolnić marsz kota – zamocz mu łapki.
Czy są jakieś podobne spostrzeżenia jeśli chodzi o forumową kocią rodzinę? Fasiol może nie odpowiadać.