Kategoria ogólna > Miejsce dla trolli
Trolle i inne stworzenia mityczne w Realu (i zagrodzie)
Baader:
--- Cytat: szczutek w 22 Listopada 2009, 16:06:04 ---I tak pozatym - słyszał ktoś, pomijając przypadek >ciężarna matka+to tam takie w brzuchu<, o czymś takim, jak bierne picie?
--- Koniec cytatu ---
Kwestia definicji, jak wszystko zresztą. Examples: mieszkasz w akademiku z dwoma kumplami, którzy regularnie, niezbyt często ale od czasu do czasu wchłaniają. Zakładamy że Ty generalnie nie, ale co jakiś czas dla towarzystwa... Sytuacja generuje zatem picie które nieco naciągając można nazwać biernym. Na tej zasadzie spece u naszego Największego Y Ukochanego Sojusznika wykoncypowali pojęcie biernego posiadania broni. Facet ma broń w szufladzie. Nie używa jej poza niedzielnymi spotkaniami kółka strzeleckiego. Jego żona w ogóle nie tyka się broni ale no właśnie: biernie ją posiada: pewnego dnia małżonek ją (...) więc wyciąga gnata i pakuje mu w łeb cały bębenek. Czy tam magazynek.
Bruxa:
Jak w tym dowcipie o bacy, co to może nie gwałcił, ale potencjalne narzędzia zbrodni zawsze miał przy sobie ;D
Cezarian:
Uzmysłowiłem sobie właśnie, że ta dyskusja MUSIAŁA się TU potoczyć (caps ze względu na Stefana, ;)). Przecież to forum WSZYSTKO sprowadza ad absurdum. Tak było i tym razem, tyle że absurd wyszedł nam w zupełnie nie tym miejscu, co się spodziewaliśmy.
--- Cytat: Bruxa w 23 Listopada 2009, 17:10:38 ---Jak w tym dowcipie o bacy, co to może nie gwałcił, ale potencjalne narzędzia zbrodni zawsze miał przy sobie ;D
--- Koniec cytatu ---
I zgodzimy się co do tego, że gdyby umowny baca nie zabierał ze sobą potencjalnego narzędzia gwałtu do samochodu, drogi byłyby bezpieczniejsze. S:)
--- Cytat: Stefan w 23 Listopada 2009, 16:22:25 ---Czyli jestem przeciw szczepionkom i przeciw E. Kopacz.
--- Koniec cytatu ---
Nigdy nie spodziewałem się, że to powiem: Stefek nigdy nie spodziewał się, że przyznam mu rację, a ja przyznaję, że mu ją przyznaję.
;D
--- Cytat: Baader w 23 Listopada 2009, 16:38:15 ---Jego żona w ogóle nie tyka się broni ale no właśnie: biernie ją posiada: pewnego dnia małżonek ją (...) więc wyciąga gnata i pakuje mu w łeb cały bębenek. Czy tam magazynek.
--- Koniec cytatu ---
Daltego wyrok dostanie raczej za zabójstwo, a nielegalne bierne posiadanie broni, jakkolwiek cudownie by to nie brzmiało. Niestety (?) zabójstwa biernie nie da się raczej popełnić, co najwyżej nieumyślnie. Choć z drugiej strony, prawo zna przestępstwa wynikające z zaniechania. Eeee, co ja znowu z tymi belferskim (za przeproszeniem Bruxy) wstawkami. Sooooooooooorrrrrrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyyyyy >:D
Stefan:
Bum cyk cyk
Nawigacja
Idź do wersji pełnej