Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
przemyślenia / Odp: Refleksja na dziś...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Cezarian dnia Dzisiaj o 21:05:05 »
Zaraz, spokojnie, a te ziemie już raz (nie liczę czasów Chrobrego), nie zostały odzyskane?
2
przemyślenia / Odp: Refleksja na dziś...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Fasiol dnia Dzisiaj o 20:27:25 »
Jak jeszcze jest na ulicy rzemieślnicza piekarnia to warto było te ziemie odzyskać.
3
przemyślenia / Odp: Refleksja na dziś...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Cezarian dnia Dzisiaj o 19:31:58 »
To dobrze, rękodzieło trzeba popierać, bo rękodzielnicy wymrą.
4
przemyślenia / Odp: Refleksja na dziś...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Bruxa dnia Dzisiaj o 18:54:41 »
Po co wędzarka, jak lokalna rzemieślnicza wytwórnia przy tej samej ulicy, zasadniczo?
5
przemyślenia / Odp: Refleksja na dziś...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Fasiol dnia Dzisiaj o 18:48:18 »
A wędzarka, taka przydomowa na podwórku jest? Bo boczek wędzony też pod śliwowicę podchodzi.
6
przemyślenia / Odp: Refleksja na dziś...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Bruxa dnia Dzisiaj o 17:29:33 »
Śliwowica, ignoranci!

Wielka stara śliwa tu rośnie. W tym roku niestety wymroziło przedwczesne kwiecie, najprawdopodobniej. podobnie jak i winogrona. Winogrona to nawet na pewno.

A taką literaturę to trzymam w piwniczce, tam stała temperatura.
I raczej jej nie zaleje, mimo, że nie jest na strychu.
Na strychu to są kuny.
7
przemyślenia / Odp: Refleksja na dziś...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Cezarian dnia Dzisiaj o 15:28:41 »
Pod boczek z patyka to raczej piwo, ale nie wiem, czy Mela postawiła nalewkę piwówkę?
8
przemyślenia / Odp: Refleksja na dziś...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Bluesmanniak dnia Dzisiaj o 14:57:11 »
Pigwówka pasuje pod wszystko, wiśniówka niekoniecznie...
9
przemyślenia / Odp: Refleksja na dziś...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Fasiol dnia Dzisiaj o 14:38:23 »
Tsm że boczek z patyka pod pigwówkę lub wiśniówkę to chyba pasuje?
10
przemyślenia / Odp: Refleksja na dziś...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Ali dnia Dzisiaj o 14:00:57 »
Spokojnie: wiśniówka i pigwówka ma znacznie niższą temperaturę zamarzania niż woda, więc prędzej Mela skostnieje.
Chyba, że będzie ratować się przed zamarzaniem zmieniając skład płynów we krwi. Dla zdrowotności oczywiście*...

* Zakładam, że dla smaku też, chociaż osobiście nie miałem okazji spróbować...
Strony: [1] 2 3 ... 10