Przerażająca Tfurczość Własna > Podforumeczko Stefana Bolcmana - Re-reaktywacja

Stołecznie

(1/6) > >>

Stefan:
Jerzy Jurasz nie będzie prezydentem stolicy.
- Nie mam szans - mówi w wywiadzie do warszawskiej edycji metra - mam tylko jedno nazwisko i nie jestem kobietą. O ile zaświadczenie o pierwiastku kobiecym mógłbym sobie jeszcze załatwić, to niestety wymóg podwójnego nazwiska mnie rozwala - powiedział z rozbrajającą szczerością Jurasz.
Nie wyklucza jednak kandydowania na prezydenta Białegostoku.
- Tam będą trudni konkurenci, no ale przynajmniej walka będzie czysta - skonstatował Jurasz.

Cezarian:
Jednocześnie odrzucił jakiekolwiek skojarzenia łączące go z Godzillą.
Jak juz mówiłem, nie jestem kobietą i na razie można mi wierzyć, uciął wątek bestiariuszowski.

Stefan:
Libijscy terroryści zwrócili się z oficjalnym pismem do HGW o wyznaczenie obiektu do ataku terrorystycznego.
Do wysłania takiego pisma obligowała ustawa Van Dem Bucha, regulująca zasady przeprowadzania zamachów terrorystycznych na terenie UE.
- Chcemy być w zgodzie z unijnym prawodawstwem - rzekł rzecznik Libijczyków Naser Al-Mani - dlatego zwróciliśmy się z tym pismem do pani prezydent.
Pani prezydent ma 14 dni roboczych na wskazanie obiektu ataku. Musi  jednocześnie zagwarantować zaplecze medialne i socjalne dla terrorystów.
Może pomożemy pani prezydent i wskażemy jakieś obiekty?

Bruxa:
Ale na terenie miasta stołecznego tylko? To znam precedens sprzed kilkudziesięciu lat, jak dla mnie można się spokojnie powołać. Nic wartościowego nie ucierpi.

Cezarian:
W kwestii formalnej, czy wskazanie ma dotyczyć tylko obiektów publicznych, czy także prywatnych? W przeciwnym wypadku pani HGW zleci konsultację prawną i może nie zdążyć ze wskazaniem obiektu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej