Przerażająca Tfurczość Własna > Podforumeczko Stefana Bolcmana - Re-reaktywacja

unijnie i europejsko

<< < (3/13) > >>

Stefan:
KE rozważa dopuszczenie głosowania w wyborach parlamentarnych poprzez profile na portalach społecznościowych (wiadomo, że chodzi tu o FB).
- Nie możemy dopuścić, by rozwiązania informatyczno-technologiczne były ignorowane przez demokrację - powiedział Hans van dem Buch, unijny komisarz - demokracja powinna sięgać po najnowsze zdobycze, by móc się promować - dodał - a jednocześnie pozwoli to na udział w wyborach wszystkim do tej pory wykluczonym, chorym, chromym, kalekim, ślepym a nawet niewidomym - zakończył.
Unia zleciła opracowanie specjalnej wtyczki, która będzie wszczepiana podskórnie.
Zabieg będzie bezbolesny, a koszty operacji szybko się zwrócą, poprzez likwidację komisji wyborczych i wszystkich innych fizycznych imponderabili.

Cezarian:
Oczywiśce, do glosowania będzie nadal potrzebny dowód osobisty, zaś w Wielkiej Brytanii co tam mają pod ręką.

Ali:

--- Cytat: Cezarian w 04 Października 2011, 11:55:15 ---Oczywiśce, do glosowania będzie nadal potrzebny dowód osobisty, zaś w Wielkiej Brytanii co tam mają pod ręką.

--- Koniec cytatu ---

np. kufel?*

* no ja wiem, że tak nie można, że to nieunijnie i nieproeuropejsko, takie stereotypy rozgłaszać...

Cezarian:

--- Cytat: Ali w 04 Października 2011, 13:57:08 ---
--- Cytat: Cezarian w 04 Października 2011, 11:55:15 ---Oczywiśce, do glosowania będzie nadal potrzebny dowód osobisty, zaś w Wielkiej Brytanii co tam mają pod ręką.

--- Koniec cytatu ---

np. kufel?*

* no ja wiem, że tak nie można, że to nieunijnie i nieproeuropejsko, takie stereotypy rozgłaszać...

--- Koniec cytatu ---
Nic z tego! Unia broni Unia radzi, Unia nigdy nas nie zdradzi - czytałem, że w WB, zwanej także GB w szybkim tempie maleje liczba pubów. Niedługo nie będą więc już mogły one pełnić roli lokali wyborczych. Problem jedynie w tym, że niemożliwość głosowania w najbliższej knajpie uderzy jak zwykle w niepełnosprawnych, którzy z przyczyn obiektywnych, rzadko są w stanie pójść gdzieś dalej.

Ali:
Kolejny bastion kultury anglikańskiej legnie w gruzach... Jak zamkną puby to im frekwencja spadnie, oj spadnie...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej