Rodzina Poszepszyńskich > wyemitowane odcinki
Niejasności
ZeusPM:
domyślam się że aż tyle niezapomnianych roków dziadek Jacek pamięta w ostatniej serii z lat 90tych bo w wcześniejszych jakoś tych historii nie zauwazylem
666:
Hmmm...
W odcinku pt. "Bułczarz" (albo innym :P) Dziadek Jacek wspomina, iż wypił z kaprlaem J. 85%-ową sake, a było to w niezapomnianym roku 1905. Dodaje, iż jest to pierwsza w ogóle rzecz jaką pamięta, bo od tej sake stracił pamięć tego co było wcześniej. To jakim cudem pamięta niezapomniany rok 1904?
Bruxa:
Ja myślę, ze od tej sake to pierwsze co zapomniał, to bieżąca data, a więc jaki to rok wtedy mieli ;D
Cezarian:
Taka 85-% sake to ani chybi była wyprodukowana w 1885r. Może to jest po prstu embrionalna vel kostna (costna?) pamięć?
Baader:
--- Cytat: Zygfryd666 w 16 Grudnia 2007, 20:06:24 ---Hmmm...
W odcinku pt. "Bułczarz" (albo innym :P) Dziadek Jacek wspomina, iż wypił z kaprlaem J. 85%-ową sake, a było to w niezapomnianym roku 1905. Dodaje, iż jest to pierwsza w ogóle rzecz jaką pamięta, bo od tej sake stracił pamięć tego co było wcześniej. To jakim cudem pamięta niezapomniany rok 1904?
--- Koniec cytatu ---
Cholercia, n-krotnie słuchałem tego odcinka a nie zauważyłem tej niejasności. Przyznaję słoik, zwracam przy okazji uwagę na jedno: dziadek Jacek (= M. Zembaty / J. Janczarski) konsekwentnie nie wspomina tego, co działo się przed rokiem 1904 / 1905. Jest tam może jedna anegdotka o kanapkach z chleba z chlebem podczas głodu w Kaliszu ale to tyle. Czyli to by pasowało do "zresetowania" pamięci dziadka za pomocą sake...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej