Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Aktualności / Odp: Dobre wieści !!!
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Bruxa dnia Dzisiaj o 22:40:53 »
Wielu zapewne udało się uratować dzięki twojej bohaterskiej postawie.
2
Aktualności / Odp: Pozytywny wątek szpitalniany
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Bruxa dnia Dzisiaj o 22:39:28 »
Siedział i magnetyzował.

Pamiętam jak złapałam zapalenie korzonków ale tych górnych (nawet nie wiedziałam, że takie są). Jak już wróciłam od lekarza to Inka najpierw zagoniła mnie wrzaskiem do łóżka, a potem zaczęła terapię podczerwienią i mikrowibracjami. Znaczy - położyła się przy bolącym ramieniu i włączyła mruczenie. Pomogło, przynajmniej objawowo, bo podczas seansu bolało wyraźnie mniej.
3
Aktualności / Odp: Forumowo na sportowo
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Bruxa dnia Dzisiaj o 21:45:04 »
Czeski Blitzkrieg?

4
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Bluesmanniak dnia Dzisiaj o 21:13:22 »
Już nie ma co machać, załatwili naszych na cacy...
5
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Fasiol dnia Dzisiaj o 19:59:47 »
Machamy, ale dlaczego cicho?

Machamy głośno?
6
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Baader dnia Dzisiaj o 16:15:38 »
Piontek, dzieci mi zrobiły prezent i nie przyszły na kółko. Szczęśliwie informując mnie wcześniej.
Kochane bombelki!

Kółko graniaste?
To działa też w drugą stronę. W przypadku braku prowadzącego na zajęciach radość była większa (gdy zapowiedział) i mniejsza (gdy nie). Przypakiem szczególnym był pewien poniedziałek na 3cim roku gdy niczym grenadier Napoleona brnałem przez śnieżycę na uczelnię na jedyne w tym dniu zajęcia z automatyki a pierwszą napotkaną osobą był prof L. prowadzący ww. który jak zawsze ze środka chmury dymu papierosowego (teraz by to nie przeszło) oznajmił: "O dobrze że pan jest. Proszę przekazać grupie że wyjeżdżam w ważnej sprawie i dziś zajęć nie będzie". Co było robić. Kichnąłem w chusteczkę i ruczyłem z powrotem w kierunku akademika, zawracając nielicznych którzy mimo fatalnej pogody dali się wygonić z pieleszy poczuciu obowiązku....
7
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Baader dnia Dzisiaj o 16:02:44 »
Wybuchało razem z pacjentem czy bez?

Bez. Acz... Te późniejsze, "fail safe" (mowa o eksploatacji a nie uruchamianiu) wersje były oznaczone dodatkową literą A (D56A lub D56 A BL). D56 nie były takie znów całkiem bezpieczne i faktycznie potrafiły się zapalić bez wyraźnego powodu. W dodatku miały wentylator, taki jak w komputerach, który powodował że urządzenie efektownie zioneło dymem przez szczeliny obudowy. Znany jest co najmniej jeden przypadek, kiedy po takim zapłonie pacjent rzucił się do panicznej ucieczki z leżanki (magnetoterapia na ogół wiązała się z koniecznością wyciągnięcia się na tejże), ale potknął się o kabel i zarył twarzą w wykładzinę, mientki herbatnik.

Jak widać leczyliśmy również szokiem.

Los bywa czasami przewrotny: w niezapomnianym 2004 poznałem taki sprzęt z drugiej strony, jako że miałem przepisaną terapię polem magnetycznym na złamaną giczałę. Co ciekawe wykonano mi ją w przychodni "u mnie na wsi" - nawet nie wiedziałem wcześniej że tam jest coś takiego. A i tak mam wrażenie że bardziej pomógł kocur Bury który z poświęceniem całymi dniami na tej nodze (trzymanej wg zaleceń lekarza poziomo by nie robiły się skrzepy) siedział, dokładnie na złamaniu.
8
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Bruxa dnia Dzisiaj o 15:52:32 »
Wybuchało razem z pacjentem czy bez?
9
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Bruxa dnia Dzisiaj o 15:51:18 »
Piontek, dzieci mi zrobiły prezent i nie przyszły na kółko. Szczęśliwie informując mnie wcześniej.
Kochane bombelki!
10
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Baader dnia Dzisiaj o 14:14:38 »
I teraz wprowadziłeś mnie w stan wewnętrznej rozterki, bo mam magnetoterapię. Wybuchnie, czy nie? na razie 7 razy się udało?

Raczej pochodzi, bez obaw. Sprawdź proszę z ciekawości jak nazywa się urządzenie? :)
Strony: [1] 2 3 ... 10